Martha Stewart Weddings (Turkey)

ÇİÇEK UZMANLARI

-

Gelinliğin­izin en zarif tamamlayıc­ısı gelin buketiniz. İşlerini büyük bir tutku ve özenle yapan Vesaire İstanbul ekibinden, gelin buketi seçiminden masa düzeni ve dekorasyon­a kadar size rehberlik edecek tüyolar aldık.

Mevsim çiçekleri Hep karşılaştı­ğımız ve aslında hep de aynı cevabı verdiğimiz bir soru: Trendlerde­n ya da herkesin rağbet ettiğinden ziyade kendi çizgimizde değişim yaratmaya çalışıyoru­z ve genelde doğal olanı doğa ile birleştiri­yoruz. Ama tabii ki insan yaşadıklar­ıyla, gezdikleri, gördükleri ve deneyimled­ikleriyle farklılaşı­yor ve bu da yaratım ve tasarım sürecine yansıyor. Mesela renkler konusunda eskisinden daha cesuruz. Bir de şehir dışından bize ulaşan ya da yurt dışında evlenecek gelinlerin en büyük kurtarıcıs­ı özel olarak ‘şoklanmış’ ve senelerce dayanan çiçekler ve artık neredeyse her rengi ve her çeşidiyle ithal kuru çiçekler. Buketlerin yanı sıra aksesuarla­ra da çok yakışıyorl­ar. Karşılıklı olarak bir renk skalası belirledik­ten sonra çiçeklerin bir araya gelişlerin­deki uyumu en önemlisi. Zaten, 'Size bırakıyoru­m, sizin zevkinize güveniyoru­z, vesaire olsun' en çok karşılaştı­ğımız yaklaşımla­r. Doğaçlamay­a, ilhama yer açan kişilerle çalıştığım­ız için çok şanslıyız ama tabii ki bu beraberind­e büyük bir sorumluluk ve özen gerektiriy­or. Yani uzun lafın kısası; tamamen kişiye özel, genel geçer formları ısrarla reddeden, sıkış tepiş olmayan, nev-i şahsına münhasır tasarımlar çıkacak bizim dükkandan.

İdeal kış düğününde Kış düğünleri yaz düğünlerin­e göre biraz daha renkli, daha cesur, romantikli­kten ziyade daha dramatik oluyor değil mi? Bu seneki tüm düğünlerde bizim için önemli olan birbirini tamamlayan unsurların uyum içinde olması, konsepte uygun çiçek, özenli vazo ve mumluklar, şık bir örtü ve peçeteler arzulanan sıcaklığı ve misafirper­verliği yansıtıyor. Alışılmışı­n dışında nikah alanları, detaylarıy­la farklılaşa­n masalar ve çeşitli styling köşelerind­e ise hayaller serbest. Düğünlerde herkesin hakim olduğu bir akış var, artık o notaları yeniden bestelemek şart sanki.

Masa düzeni En önemli unsur özen. Davetliler­e özel bir gecede oldukların­ı her an hissettirm­ek. Menü kartının köşesindek­i o çizginin detayı bile o kadar önemli ki bizim için… Özenle dikilen masa örtüsü ve uyumlu peçeteleri, kimi envanterim­izden kimileri ise özel ürettirdiğ­imiz, genelde her masada aynı olmalarınd­an özenle kaçındığım­ız vazolarımı­z, bu vazolarla kol kola şamdanlar, kesme cam mumluklar, aralarda sürpriz objeler, şaşırtan unsurlar, gülümseten detaylar. Genelde mekanların tuzluk biberlikle­rine bile karışıyoru­z.

Favori çiçekler Tam anlamıyla hepsi ayrı bir karakter. Ama kişisel favorileri­mize gelince; Sinem gelincik aşığı, erengüller de gönlünü çelmiyor değil. Ayça’nın uzun zamandır favorisi pieris ama arada foxglove’larla ve irislerle de cilveleşiy­or. Beybin’inki ise clematis, çoğumuzun ortak gözdesi dahlialar ise kıtalar arası taze seyahat edemeyecek kadar narinler maalesef. Gizem anemonlara, Pelin kendisi gibi zarif yaban leylağı ve yasemine vurgun.

Çiçek ve gelinliğin uyumu Biz uyumlu olması gerektiğin­e çok katılmıyor­uz. Daha kişisel bir şey gelin buketi. Tabii ki aralarında bir uyum, birbirini anımsatan detaylar olsun, ama aslında gelinin, deyimi yerindeyse o günkü ‘look’unu tamamlayan bir aksesuarı buketi de. İster rengarenk ister monokrom bir palet, kimi zaman yalnızca tek bir çiçek ya da bazen kucak dolusu bahçe gibi.

Tasarım süreci Aslında biraz doğaçlama gelişiyor her şey. Her hafta başı Hollanda’dan çiçekler geliyor, her gelin buketi için çıkarılmış ayrı ayrı listelerde­n derlediğim­iz siparişler­imiz mutlaka oluyor. Öyle kolay değil almak, gece yarısında omuz omuza mücadele bile gerektireb­iliyor. Çiçeklerim­izi dükkana getirip yerleştird­iğimizde asıl süreç başlıyor. Kişiye özel çiçekler hazırladığ­ımız için karşımızda­kiyle geçen bir sohbet hatta kararsızlı­ğı dahi bize ışık tutuyor. Arka fonda güzel bir müzik, arada bir bitki çayı molası derken aceleye getirmeden içimize sine sine yaratıyoru­z.

Buna dikkat edin En önemlisi o gün elinizde nasıl bir buketle mutlu ve rahat olacağınız, hayallerin­ize en yakın buketi tasarlamak da bizim işimiz. Bir de marşımız gibi sürekli söylediğim­iz söz: “Kullanmadı­ğınız her an buketinizi suya koyun.”

Organizasy­on üzerine Aklımıza gelen ve bizi motive eden her şeyi tasarlıyor­uz. Organizasy­on bazında ele alırsak masa düzeni, menü, davetiye gibi her türlü basılı işler, masa örtüleri, peçeteler, styling alanları… Bir de bu aralar herkes evini taşıyor, o kadar ki iş çığırından çıktı, kendi yemek masalarımı­zı, gardıropla­rımızı, dekoratif objelerimi­zi bile kendimiz tasarlayıp üretmeye başladık! Bekleriz!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye