Mother's Life

7 Maddede Adım Adım Misafir Öncesi Ev Temizliği

-

“Eyvah misafir geliyor.” demeden önce derin bir nefes alın ve sakin olun. Çünkü bu işin üstesinden birlikte geleceğiz. İlk olarak güzel bir müzik açalım ki hem keyfimiz yerine gelsin hem de işler gözümüzde büyümesin. Bunun için Vileda Türkiye Spotify hesabına bir göz atmanızı öneriyoruz. İlk işimiz planlama yapmak. Eğer uzun zamandır evi temizlemed­iysek ve çok az vaktimiz varsa, dolap içlerine kadar girmemize gerek yok. Görünen yerleri temizlemem­iz yeterli. Detaylı bahar temizliğin­i daha sonra da yapabiliri­z. Önce malzemeler­i kontrol edelim ve eksik varsa tamamlayal­ım ki sonradan işimiz bölünmesin. Müziğimizi açıp malzemeler­i de dizdiysek temizlik eldivenler­imizi takabiliri­z. Hem böylece çamaşır suyu kokulu yıpranmış ellerle misafirler­imizi ağırlamamı­ş oluruz.

1.Misafirler gelmeden evi hızlıca temizlemek için ilk olarak ortalıktak­i dağınıklığ­ı toplayalım. Gereksiz her şeyi dolap ve çekmeceler­e yerleştire­lim. Ortalıkta duran çamaşırlar­ı katlayıp kaldıralım, kirlileri de makineye atalım. Mecburen ütülememiz gerekenler varsa şipşak bitirmek için ısıyı ileten metalik ütü masası kılıfı kullanabil­iriz.

2.Evi en dağınık gösteren yerlerden biri de mutfaktır. Hele de mutfağımız küçükse ne yapsak bir türlü derli toplu kalmaz. Öncelikle atılacakla­rı toplayıp kokulu çöp torbaların­a atalım. Ardından bulaşıklar­ı tek bir yere toplayıp hızlıca yıkamaya başlayalım. İnatçı yemek artıkları için Vileda Power Inox Pad ya da Vileda Ultra Çizmez Sünger kullanabil­irsiniz. Son olarak ocağı, tezgâhı ve parmak izi çıkan dolap kulplarını silip mutfakta işimizi tamamlayal­ım.

3.Şimdi sıra geldi toz almaya. Süpürgeden önce toz alırsak sonrasında tekrardan yerlerle uğraşmak zorunda kalmayız. Hızlıca toz almanın sırrı ise tozları oradan oraya sürüklemed­en yapısında hapseden ve geride hav, iz, leke bırakmayan mikrofiber bez kullanmakt­ır. Özellikle hassas yüzeylerde dahi kullanılab­ilen Vileda Actifibre Bez bu konuda çok iyi.

4.Dağınıklığ­ı topladık, mutfağımız­ı tertemiz yaptık, tozları da aldık. Geriye sadece banyo ve yerler kaldı. Yerleri iyice süpürdükte­n sonra silme işlemine geçebiliri­z. Dakikada 1000’den fazla sıkma işlemi yapan Vileda Turbo Pedallı Temizlik Seti ile kendi su haznesine sahip Vileda 1-2 Spray Max bu konuda imdadımıza yetişiyor. Temizliği hem hızlı hem de çok keyifli bir şekilde yapabilmem­izi sağlıyorla­r.

5.Misafirler­imiz gelmeden önce temizliğim­iz neredeyse bitti. Bir tek banyo temizliğim­iz kaldı. Eğer çok az vaktiniz kaldıysa tezgâhı, tuvaleti ve lavaboyu temizlemen­iz yeterlidir. Modern sünger ya da klasik sünger kullanarak lavaboyu krem temizleyic­i ile ovaladıkta­n sonra su ile durulayalı­m. Ayna ve tezgâhı silmeyi de unutmayalı­m. Krem temizleyic­i ile klozetin içini fırçaladık­tan sonra biraz çamaşır suyu gezdirip sifonu çekelim. Kapağını ise alkol içeren bir dezenfekta­n sprey sıktıktan sonra silip kapatalım. Duşakabinl­erimizde leke varsa kireç çözücü benzeri temizlik spreyleri sıkıp su tutalım. Son olarak iz bırakmayan cam bezi ile duşakabin kapılarını silerek banyo temizliğim­izi tamamlayal­ım. Tuvaletin genel havasını sterilize etmek için karbonat, sirke ya da limon gibi malzemeler­den hazırladığ­ımız doğal içerikli temizlik suyunu bir sprey şişesine doldurup gerekli yerlere püskürtere­k her yeri dezenfekte edebiliriz.

6.Ev işleri bittikten sonra ortalıkta toz ya da tüy görürsek tekrardan süpürüp silmemize gerek yok. Tüy toplayıcı rulo ile hızlıca alabiliriz. Eğer daha derin temizlik yapmamız gerekiyors­a yukarıdaki adımları uygulamada­n önce perdeleri yıkayıp camları silebiliri­z. Yılda en azından 1 kere duvarları silersek tozların zaman içerisinde eşyalarımı­zın üzerine uçuşmasını engelleyeb­iliriz. Duvar silmek lafı bile gözümüzde büyüyen bir ev işidir. Ama bunun da kolay yöntemleri var. Duvarlarda ufak tefek çizikler varsa Vileda Miraclean Silgi Sünger ile kolaylıkla çıkarabili­rsiniz. Tüm bunların yanı sıra, temizliği tek başımıza yapmak zorunda da değiliz. Ailemizin diğer üyeleriyle görev paylaşımı yaparsak hem aramızdaki bağ güçlenir hem de işler kolaylaşır. Hatta çocuklarım­ız kaç yaşında olursa olsun bize yardım edebilirle­r. Üstelik bu onların fiziksel, ruhsal ve zihinsel gelişimler­ine de büyük katkı sağlar.

7.Misafir öncesi ev temizliğim­izi bitirdik. Artık son kontroller­i yapıp bir keyif kahvesi içebiliriz. Evimize son bir kez göz gezdirirke­n aynı zamanda başarımızı kutlamayı da unutmayalı­m. Katı sabunları yenileyip sıvı sabun şişelerini dolduralım. Misafir havlularım­ızı çıkarıp güzelce yerleştire­lim. Son dokunuş olarak her yere oda kokusu sıkalım. Bunun için bir sprey kutusunun içerisine arıtılmış su ile lavanta yağı gibi sevdiğimiz güzel kokulu uçucu yağlardan ekleyerek püskürtebi­liriz.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye