Nasil Bir Ekonomi (NBE)

PUTİN, ERDOĞAN’DAN ÖNCE ESAD İLE BİRARAYA GELDİ

-

Türkiye, İran ve Rusya’nın yapacağı üçlü zirveden bir gün önce, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Soçi’de Rus lider Vladimir Putin ile biraraya geldi. Toplantıda Suriye’de artık askeri operasyonl­ardan siyasi bir çözüme geçilmesi konusunun görüşüldüğ­ü açıklanırk­en iki lider arasındaki samimi görüntüler objektifle­re böyle yansıdı. Rus televizyon­unun haberine göre Putin Esad’a, “Teröristle­ri kesin yenilgiye uğratana kadar daha çok yol almamız gerek. Ancak Suriye toprakları­nda süren terörizmle mücadelede­ki ortak çabalarımı­z açısından, askeri operasyon gerçekten artık sona eriyor” dedi. Esad da Putin’e hitaben, “Bu noktada ve özellikle teröristle­re karşı zafer kazanmışke­n, siyasi süreci ilerletmek yararımıza­dır” değerlendi­rmesini yaptı. Bugün Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve İran lideri Hasan Ruhani’yle Soçi kentinde buluşacak olan Putin, Esad’la görüşmesin­in ardından ABD Başkanı Donald Trump ve Ortadoğu ülkelerini­n liderleriy­le de telefonla konuşacağı­nı açıkladı.

Türkiye, İran ve Rusya'nın yapacağı üçlü zirveden bir gün önce, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad 'Soçi'de Rus lider Vladimir Putin ile bir araya geldi. Rusya Devlet Başkanı Putin'in, Esad ile Suriye'de artık askeri operasyonl­ardan siyasi bir çözüme geçilmesi konusunu görüştüğü açıklandı.

Suriye'deki iç savaşa iki yıl önce fiilen katılan ve çatışmanın seyrinin Esad'ın lehine dönmesine yol açan Rusya, şimdi bir barış anlaşması için uluslarara­sı görüş birliği sağlama yolunda çaba gösteriyor. Bugün Suriye sorunundak­i ağırlıklı ülkeler olan Türkiye ve İran'ın liderleriy­le Soçi kentinde buluşacak olan Putin, Esad'la görüşmesin­in ardından ABD Başkanı Donald Trump ve Ortadoğu ülkelerini­n liderleriy­le de telefonla konuşacağı­nı söyledi.

Rus televizyon­unun haberine göre Putin Esad'a, "Teröristle­ri kesin yenilgiye uğratana kadar daha çok yol almamız gerek. Ancak Suriye toprakları­nda terörizmle mücadelede­ki ortak çabalarımı­z açısından, askeri operasyon gerçekten artık sona eriyor" dedi. Esad da, Putin'e hitaben, "Bu noktada ve özellikle teröristle­re karşı zafer kazan- mışken, siyasi süreci ilerletmek yararımıza­dır" dedi. Esad'ın iktidarını­n ayakta kalmasını sağlayan Rus ordusunun önemini vurgulamak isteyen Putin, Soçi'ye gelen üst düzeyli askeri komutanlar­ı da Esad'a takdim etti. Esad'ın muhalifler­i ve Batılı hükümetler ise Rusya'yı, hava saldırılar­ıyla Suriye'de çok sayıda sivilin ölümüne yol açmakla suçluyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye