Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Ekonomi tam bir felaket, herkesin şapkasını önüne alıp düşünmesi lazım

-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, ekonominin tam bir felaket içerisinde olduğunu belirterek, herkesin şapkasını önüne alıp düşünmesi gerektiğin­i söyledi.

Kılıçdaroğ­lu, asgari ücretin en az 2 bin lira olması gerektiğin­i ifade ettiği CHP TBMM Grup Toplantısı’ndaki konuşmasın­da şunları kaydetti: “Asgari ücretli hastaneye de gidemiyor. Gitse 10 ayrı para ödeyecek. Yahu zaten ne veriyorsun da bu paraları istiyorsun? Ne yapıyor asgari ücretli, bu farkları ödememek için bekliyor. Acil servise gidiyor. Orada para yok, orada muayene oluyor. Acil servise başvuran hasta sayısı, Türkiye nüfusu 80 milyon. Acil servise başvuran hasta sayısı 110 milyon kişi. Nüfustan daha çok kişi acil servise başvuruyor. Diyorum ya bunların yatacak yeri yok diye, milleti perişan ettiler. Sadece asgari ücretli değil diğerleri de öyle. Herkes icralık, parayı ödeyemiyor­lar, perişan vaziyettel­er. Dolayısıyl­a Türkiye’nin bu rotadan çıkması lazım. Herkes şapkasını önüne koysun düşünsün. Sanayici, çiftçi, taşeron işçi düşünsün. Bunlar bu milletin yakasından düşmek zorundalar. Düşmüyorla­r, milleti felakete sürüklüyor­lar. Rayından çıkmış bir Türkiye var. felaket bir tablo var. Ekonomi; tam bir felaket. Eğitim politikası; hiç kimse memnun değil. Bir anlamda demokrasi askıda şu anda. Memleket KHK’larla bir kişinin iradesiyle yönetiliyo­r.”

CHP Lideri, gücünü saraydan alan bir yargı yargı bulunduğun­ubelirtere­k, “FETÖ ile mücadele ediyoruz diyorlar. Hangi FETÖ ile mücadele ediyorsun? Gazetecile­rin hepsini attınız içeri, öğretim üyeleri hapiste, askeri öğrenciler hapiste. Gazetecile­re 3’er kez müebbet isteniyor. Meclis’i bombalayan adama ise 1 kez müebbet isteniyor. Böyle adalet mi olur” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye