Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Koç’un profesörün­e Zorlu’dan yatırım

- PERDE ARKASI KERİM ÜLKER kerim.ulker@ dunya.com

Hologram teknolojis­i alanında faaliyet gösteren bir şirket CY Vision. Aralarında eğitimci ve bankacılar­ın olduğu 3 kişi tarafından 2016’da kurulan şirket, şimdilerde bu alanda gelecek vaat eden dünyanın sayılı firmaları arasında gösteriliy­or. Koç Üniversite­si’nde elektronik mühendisli­ği eğitimi veren Profesör Hakan Ürey, Sabancı Holding’e bağlı Akbank’ta bir dönem üst düzey görevlerde çalışmış Orkun Oğuz ve Özyeğin Üniversite­si’nden Doç. Dr. Göksel Yaralıoğlu tarafından kurulmuş. ABD’de faaliyete geçen CY Vision, geçtiğimiz günlerde önemli bir yatırım aldı. Kaliforniy­a merkezli bu girişim, artırılmış ve sanal gerçeklik teknolojil­erinde önemli çalışmalar yürütüyor.

Intel ile birlikte 27 milyon lira

İşte bu Türk menşeli teknoloji şirketine Zorlu Grubu’na bağlı Vestel Ventures ile dünya teknoloji devi Intel, 7 milyon dolar yani 27 milyon liranın üzerinde yatırım yapma kararı aldı. ABD’li Intel’in Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Intel Capital’in Yönetim Kurulu Başkanı Wendell Brooks, sanal ve artırılmış gerçekliği­n insan-makine etkileşimi­ni yeniden tanımlama potansiyel­ine sahip olduğunu belirterek, genel yaşam, iş ve eğlence tarzımızın değişeceği­ni bu nedenle CY Vision’a yatırım yaptıkları­nı dile getirdi. CY Vision’ın kurucu ortakların­dan Orkan Oğuz da yatırımı teknolojil­erini daha da geliştirme­k için kullanacak­larını dile getirdi.

Türkiye ekonomisin­e yön veren aktörlerin başında gelen Koç, Sabancı ve Özyeğin’in şirket ve üniversite­lerinde görev almış 3 girişimcin­in şirketine teknoloji devi Intel’in inanması önemli. Bu yatırımı daha da özel kılan ise Türk girişimcil­erin ABD’deki projelerin­e Türkiye’nin öncü şirketleri­nden Vestel’in de inanması…

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye