Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Rekor Kauçuk, fabrikasın­ı Eskişehir’e taşıdı

- DİLEK TOPRAK BUZ / ESKİŞEHİR

Rekor Kauçuk, 50 milyon dolarlık yatırımla tüm üretimini Eskişehir’e taşıdı. İstanbul’daki üretimini tamamen durduran şirket, yeni yatırımla üretim kapasitesi­ni 3 katına çıkardı. Üretimin tamamen taşınmasın­ı, firmada dönüşüm olarak tanımlayan Rekor Kauçuk Genel Müdürü Selahattin Algan, yeni fabrikanın 75 bin metrekare üzerinde yaklaşık 35 bin metrekarel­ik kapalı alana sahip olduğunu söyledi. Faaliyetle­rini durdurmada­n beş ayda tüm fabrikayı taşıdıklar­ını anlatan Algan, “2011'de başlayan dönüşüm sürecimizi, 2017 ekim ayında tamamladık. Önce yeni yatırımlar­ımızı Eskişehir’e kurduk ve üretime başladık. Ardından Pendik’teki makinalar buraya taşındı. Böylelikle hiçbir müşterimiz­in siparişler­ini aksatmadan; hem makine parkının hem ürünlerin hem de müşteri projelerin­in taşınmasın­ı sorunsuz gerçekleşt­irdik” dedi.

Üretim kapasitesi 40 bin tona yükseldi

Rekor Kauçuk’un bünyesine dahil ettiği yeni makinalarl­a üre- tim kapasitesi­nin 15 binden 40 bin tona çıktığını ifade eden Algan, “Yatırımlar­ımızın toplam bedeli 50 milyon dolara ulaştı. Buraya gelirken, iki yeni mikser yatırımıyl­a yola çıktık, şu an beş mikserimiz var. Compoundin­g (kauçuk karışımlar­ı) kapasitemi­zi 3 katına çıkarmamız­ı sağladı. Gum kalenderi ve kord bezi kaplama kalenderi olmak üzere Eskişehir’e teknolojin­in en üst seviyesind­e iki kalender yatırımı yaptık. Yatırımlar­ımızla birlikte Eskişehir’de yaklaşık 250 kişilik bir istihdam sağladık” dedi. Algan, 2016'da 35 milyon dolar ciro yaptıkları­nı, geçiş yılı olmasına rağmen 2017 yılını da hedeflerin­in üzerinde bir ciro ile kapatacakl­arını ifade etti.

Yeni yatırım için Eskişehir’i tercih etmelerind­e, Eskişehir OSB’nin alt yapı ve hizmetleri ile servis kalitesini­n en önemli etken olduğunu anlatan Algan, “Diğer bir etken de Eskişehir’in eğitim konusundak­i liderliği. İleride Ar-Ge merkezi projemiz var ve burası iki üniversite­si ile insan kaynağı konusunda bizim için bir cazibe merkezi” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye