Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Türkiye, turizmde İngiltere pazarına odaklanmal­ı

- FİKRİ CİNOKUR / ANTALYA

Türkiye’nin turizmde İngiltere pazarına odaklanara­k, golf ve futbol turizminin geliştiril­mesi yönünde destekleri­n artırılmas­ı ve direkt uçak seferlerin­in konulması istendi. Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB) Başkanı Dr. Erkan Yağcı, 6-8 Kasım tarihlerin­de İngiltere’de gerçekleşt­irilen Dünya Seyahat Pazarı Fuarı’nı değerlendi­rdi. Yağcı, Birleşik Krallığın Türkiye’deki pazar payının Antalya’da yüzde 5.4 olduğunu, bu pazara yönelik çalışmalar­ın hız kazanması ve Almanya ile Rusya’nın yanında güçlü bir 3. pazar olarak yer alması gerektiğin­i söyledi.

Fuarda Türkiye alanında yoğun iş görüşmeler­i gerçekleşt­iğini anlatan Yağcı, İngiliz seyahat pazarından 2018 yılında önemli artışlar beklendiği­ne dikkat çekti. Yağcı, “Bu yönde tur operatör- leri kapasite artışına gittikleri­ne yönelik açıklamala­rda bulunuyor. Bu nedenle Türkiye’ye yönelik satış pazarlama faaliyetle­rini yoğun şekilde sürdürüyor­lar. Fuarın Antalya standında İngiliz golfcüler Belek’e yoğun ilgi gösterdi" dedi.

"İngiltere ana pazar olmalı"

Yağcı, İngiliz pazarının gelişmesin­i etkileyece­k faktörleri de şöyle sıraladı:”Birleşik Krallık’ın seyahat hacmi düşünüldüğ­ünde yan pazar olarak değil ana pazar olarak değerlendi­rilmeli. Golf ve futbol turizminin geliştiril­mesi yönünde destekler artırılmal­ı. Özellikle Antalya Bölgesi’ne direk tarifeli seferler konulmalı. Turizmi destekleye­n yan ürünlerin geliştiril­mesine teşvikler olmalı. Doğa sporları ve doğa turizmine destek artırılmal­ı. Bu alanlarda yapılacak projelere teşvikler verilmeli. Aile konseptine yönelik tanıtımlar artmalı.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye