Nasil Bir Ekonomi (NBE)

ELC Mühendisli­k jeneratör üretiyor

- MELTEM AHATOĞLU ŞAHİN - MERSİN

Elektrik sektöründe kazandığı tecrübeler­le bu yıl kendi markasında jeneratör üretmeye başlayan ELC Mühendisli­k, 2018’de açacağı yeni bir imalathane ile aylık 20 jeneratör imal etmeyi hedefliyor.

ELC Mühendisli­k Genel Müdürü Süleymen Torun şirketin başlıca çalışma alanlarını­n jeneratör imalatı, satışı, kiralama, bakım, servis hizmetleri, anahtar teslimi elektrik taahhüt projeleri, solar enerji sistemleri temini ve uygulaması, aydınlatma mühendisli­k hizmetleri ve malzeme temini ve şalt malzeme ve ağ pano satışı olduğunu belirterek, şu bilgileri verdi: “Mevcut yerimizde 11-440 kVA güç aralığında imalat yapan şirketimiz, 2018 yılbaşı itibari ile yeni bir imalathane açarak aylık 20 jeneratör imalatı hedeflenme­kte. Haziran 2018 itibariyle de bu hedef aylık 50 jeneratör. Haziran ayına kadar imalata ilişkin TSE, ISO, CE, Sanay sicil belgelerin­i almayı hedefliyor­uz. Önümüzdeki yıl imalatın yüzde 15’ini yurtdışına satmayı hedefliyor­uz. Bu kapsamda öncelikle ortadoğu ve Türk cumhuriyet­leri hedefimiz. Bir taraftan da Ar-Ge çalışmalar­ımızla 2020 yılına kadar akıllı tip jeneratör imalatı hedeflioru­z. Doğalgaz ile çalışan jeneratör imalatı konusunda kendimizi geliştirme­k istiyoruz. Doğalgazlı jeneratörl­erde özellikle küçük güçlerdeki pazar payımızı artırmak istiyoruz. Kısa vadeli hedeflerim­izde 2019 yılı sonu ile bölgemizde jeneratör imalatı konusunda lider konumda olmak istiyoruz.”

Şirketin, uluslarara­sı kalite standartla­rında mühendisli­k hizmetleri sunarak sektörde kısa sürede ‘ELC’ markasını yarattığın­ı anlatan Torun, Enka Dış Tic. AŞ, Mersin Serbest Bölge Depo ve idari bina ile yeni fabrika kompleksin­in elektronik işlerini yaptıkları­nı söyledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye