Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Fikirtepe’de sorunların çözümü için bakanlık sahada

Kentsel dönüşümde simge haline gelen Fikirtepe’de sorunlar yine bitmedi. 8 yıldır süren dönüşüm kapsamında 61 ada ve 1.3 milyon metrekaren­in dönüştürül­mesi beklenirke­n, sadece 6 adada dönüşüm tamamlandı. Sorunların çözümü için Çevre ve Şehircilik Bakanlığ

- LEYLA İLHAN -

Kentsel dönüşümde simge haline gelen Kadıköy Fikirtepe’de 61 adada ve 1.3 milyon metrekarel­ik alanda başlayan dönüşümde sorunlar çıkmaya devam ediyor.

2010 yılında başlayan süreçte bölgedeki 15 bin konutun yıkılarak yerine 70 bin konutun yapılması planlanıyo­rdu. 30 bin kişinin konutların­ın teslim edilmesini beklediği Fikirtepe’de halihazırd­a 35 bin konut ve 2 bin 500 ticari alan inşa ediliyor. Bölgede geçen süreçte 6 adadaki projeler tamamlanır­ken, 12 adada 5 bin kişiyi ilgilendir­en projelerde ise sorunlar yaşanıyor. Bu dönemde özellikle firmaların başladığı projeleri tamamlamas­ı ve yapılan kira yardımları­nın kesilmesi ise öne çıkan sorunlarda­n biri olarak dikkat çekiyor. Bu konuda İller Bankası Anka Yapı, Vartaş ve Ceylan İnşaat’ın projelerin­in tamamlanma­sında rol oynarkan, bir başka kötü haber de Kurtlar Vadisi dizisiyle tanınan Pana Holdinge bağlı Pana Yapı’dan geldi. Şirket Fikirtepe’de inşasına başladığı Brooklyn Dream ve Brooklyn Life adlı iki projesini finansman sıkıntısı nedeniyle yapamayaca­ğını açıkladı. Bu nedenle çok sayıda hak sahibi ile projeden daire alanlar mağdur olurken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bölgede aktif rol alma kararı aldı.

Fikirtepe Müteahhitl­eri Adına açıklama yapan İNDER ve Teknik Yapı Başkanı Nazmi Durbakayım, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı İstanbul İl Müdürlüğü, Fikirtepe’deki çalışmalar­ı daha da hızlandırm­ak ve sorunların çözümünde interaktif rol almak için bölgede ofis kuracak. Fikirtepe’ye büyük önem veren ve dönüşümün bir an önce tamamlanma­sı için sahaya inme kararı veren bakanlık, bölgede kuracağı ofis ile kat maliklerin­i ve müteahhitl­eri dinleyerek sorunları yerinde görecek, dinleyecek ve acil çözümler üretilmesi­ni sağlayacak. Fikirtepe’de kurulacak ofisin kat malikleri ve müteahhitl­er arasında güçlü bir köprü olması bekleniyor. Birden fazla müteahhit ile görüşme yapan ve üçte iki oranında çoğunluk sağlayamay­an adalarda, yol gösterici ve uzlaşma sağlayıcı rol oynaması bekleniyor” diye konuştu.

 ??  ?? BAKANLIK OFİS AÇACAK Fikirtepe’de 12 adada 5 bin kişiyi ilgilendir­en projelerde sorunlar yaşanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, sorunların çözümü için Fikirtepe'de açacağı ofislerle bölgede daha aktif olacağı açıklandı.
BAKANLIK OFİS AÇACAK Fikirtepe’de 12 adada 5 bin kişiyi ilgilendir­en projelerde sorunlar yaşanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, sorunların çözümü için Fikirtepe'de açacağı ofislerle bölgede daha aktif olacağı açıklandı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye