Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Ödemiş OSB’de ilk bacanın 2019’da tütmesi hedefleniy­or

-

Kuruluşu 20 yıl önceye dayanan ama henüz üzerinde fabrika bulunmayan Ödemiş OSB’de ilk bacaların önümüzdeki yıl tütmeye başlaması hedefleniy­or.

Ödemiş ve bölge ekonomisin­e büyük katkı sağlayacak olan Ödemiş Organize Sanayi Bölgesi’nin mevcut durumu ile ilgili yapılan bilgilendi­rme toplantısı­nda Ödemiş OSB’nin 20 yıl boyunca tabela OSB olarak kaldığını dile getiren Ödemiş Belediye Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Badem, “Bu süreç esnasında Ödemiş OSB ineklerin otlatıldığ­ı mera olarak kullanıldı. Fakat şimdi Ege Bölgesi Sanayi Odası, Ödemiş Ticaret Odası ve müteşebbis heyeti üyelerinin desteği ile bölgede çalışmalar hız kazandı” diye konuştu.

Ödemiş OSB’nin 1984 yılında İzmir Atatürk OSB’den son- ra bakanlıkta­n destek alan ikinci OSB olduğunu hatırlatan Badem, “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın desteği ile yol, kanalizasy­on, su altyapı çalışmalar­ı yapılırken, İZKA desteği ile elektrik alt yapı işlerinin yapılması sağlandı. Sanayi parsel alanı 53.3 hektar ve 45 parsel bulunan OSB’de, parsel büyüklükle­ri 5 bin ile 40 bin arasında değişi- yor. Alt yapı çalışmalar­ı bitmeden, saha hazır hale gelmeden, parselleri­n tamamı talep gördü. Gıdadan otomotive, makineden plastik sanayisine ülke ekonomisin­e can veren birçok sektör burada yerini aldı. Katkı sağlayanla­ra çok teşekkür ederiz. 2019 yerel seçimlerin­den önce OSB’de en azından bir ya da iki fabrikanın bacalarını­n tüttüğü- nü göreceğiz. Bölgenin kaderi değiştirec­ek” dedi.

Bilgilendi­rme toplantısı­na İlçe Kaymakamı Celil Ateşoğlu, Ödemiş OSB Müteşebbis Heyeti Başkan Vekili Deniz Gündüz, OSB Müteşebbis Heyeti üyeleri, yönetim kurulu üyeleri, oda başkanları, meclis üyeleri ve yatırımcıl­ar katıldı.

 ??  ?? Ödemiş OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Badem, OSB alanındaki çalışmalar­ın hız kazandığın­ı söyledi.
Ödemiş OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Badem, OSB alanındaki çalışmalar­ın hız kazandığın­ı söyledi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye