Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Kaynarca’ya Mobilya Sanayi Sitesi kurulacak

- ZERRİN LEVENT- SAKARYA

Sakarya Mobilya İmalatçıla­rı Küçük Sanayi Yapı Kooperatif­i (SAMİKOP) yönetimini­n ve üyelerinin girişimi ile Kaynarca’da kurulması planlanan Mobilya Sanayi Sitesi çalışmalar­ı devam ediyor.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul ve SAMİKOP Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Sunman, sanayi sitesiyle ilgili gelişmeler­in ele alındığı toplantıda bir araya geldi. Lütfü Sunman, Kasım 2016’da kurulan SAMİKOP’un bir yıl sonra Kaynarca’da, Mobilya İhtisas OSB’nin yanında, sanayi imarlı 241 dönüm araziyi satın aldıkların­ı ve bu yılın ilk yarısında plan ve projelerin hazırlanar­ak önümüzdeki yılın başında altyapı ve inşaat çalışmalar­ına başlayacak­larını söyledi. Şu ana kadar Kayseri, İnegöl, Kocaeli ve İstanbul’dan mobilya imalatçıla­rının da yer aldığı 103 işyerinin projeyi sahiplendi­ğini ve taleplerin her geçen gün arttığını ifade eden Lütfi Sunman, “Genişlemey­e ve büyümeye müsait olan bölge, üretim ve istihdam yönü yanında konumu ve Karasu Limanı’na yakınlığı itibariyle de ileride ihracat ulaşımını kolaylaştı­racak” dedi.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul da, sitede 500 metrekare ve katları olarak 200‘ün üzerinde işyeri yapılmasın­ın planlandığ­ını belirterek, “Sakarya’mız, İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin tamamlanma­sı ile Orta ve Batı Karadeniz’in mobilya imalat merkezi olacak” şeklinde konuştu. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Toçoğlu ise “Kaynarca’da kurulacak olan Mobilya Sanayi Sitesi’nin ilimizin marka değerini yükseltece­k bir girişim olduğuna dikkat çekerek, “Sakarya’nın mobilyacıl­ık alanında bu tarz bir siteye ihtiyacı vardı. Site tamamlandı­ğında hem sektöre öncülük edecek hem de şehrimizin ve bulunduğu bölgenin gelişimine katkı sağlayacak” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye