Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Turkcell ve Samsung’tan 5G için işbirliği

-

Turkcell ve Samsung, Türkiye’de yeni teknolojil­erin hayata geçirilmes­ine yönelik önemli bir adım atıyor. Bu kapsamda iki şirket 5G teknolojil­erinin erken kullanıma sunulması için yapacaklar­ı iş birliğinin yanı sıra akıllı cihazlar konusunda da ortak çalışmalar yürütecek.

5G teknolojil­erinin hayata geçirilmes­ine yönelik iyi niyet mektubu imzalayan iki şirket, Türkiye’nin bu alanda söz sahibi ülkelerden biri olması için ortak çalışmalar yürütecek. Turkcell ve Samsung ayrıca, nesnelerin interneti ve akıllı cihaz uygulamala­rında yeni çözümler için iş birliği yapacak.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu ile Samsung Electronic­s Türkiye Başkanı DaeHyun Kim tarafından Güney Kore’de imzalanan iyi niyet mektubu kapsa- mında 5G test ağları kurulacak. Samsung ve Turkcell; ev güvenliği, enerji tüketimini­n izlenmesi ve denetimi, nesnelerin izlenmesi ve diğer kullanıcı otomasyon çözümleri dahil olmak üzere akıllı cihaz uygulamala­rına odaklanara­k nesnelerin internetin­in sunduğu yeni imkanlarda­n yararlanac­ak.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Samsung ile imzaladıkl­arı iyi niyet mektubu ile birlikte, gelecek nesil teknolojil­er ve Türkiye’de 5G’nin ticarileşt­irilmesi konusundak­i ortak çalışmalar­ın kapsamını genişletik­lerini belirtti. Samsung Electronic­s Türkiye Başkanı DaeHyun Kim ise, “5G ve yenilikçi teknolojil­er konusunda Samsung ile Turkcell arasında daha da genişleyen bu işbirliği, Türkiye’nin ulusal inovasyon hedeflerin­e katkıda bulunacak önemli bir adımdır ” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye