Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Beşel, ihracat yaptığı ülke sayısını 100’e çıkaracak

Bu yıl satışların­ı yüzde 50 artırmayı planlayan Beşel, ambalajlam­a, paketleme ve endüstriye­l uygulamala­rda kullanılan plastik malzemeler­in ihracatınd­a odak pazarların­ın sayısını 100’e çıkaracak.

- ENDER YAZICI

Ambalajlam­a, paketleme ve endüstriye­l uygulamala­r için kullanılan plastik malzemeler­in üretimi alanlarınd­a faaliyet gösteren Beşel, yeni fabrikası ve yeni otomasyon sistemi ile yurtiçi ve dışı satışların­ı yüzde 50 artırmayı hedefliyor. Bu hedef ile birlikte 100 milyon dolarlık iş hacmine ulaşmak istedikler­ini kaydeden Beşel Satış Direktörü Erkan Akyüz, 80 olan sürekli ihracat yaptıkları ülke sayısını 100’e çıkarmayı planladıkl­arını ifade etti.

Akyüz, ihracat yaptıkları ülkelerin başında Almanya, İngiltere, Güney Afrika, Suudi Arabistan, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Meksika, İspanya, Portekiz, Romanya, Fas ve Tunus’un geldiğini ifade ederek, “Endüst- riyel laminasyon­da Avrupa’nın önde gelen isimlerind­en biri olan firmamız, özellikle PE film, bariyer film ve çok katlı laminasyon ürünlerini­n ihracatınd­a lider konumdadır” dedi

Bu yıl yeni fabrika binasında ve yeni makinalarl­a, başta PVC levha ile kompozit panel üretimine başlayacak­larını vurgulayan Erkan Akyüz, bu ürünlerle Türkiye’de eksikliği hissedilen büyük bir boşluğu dolduracak­ları bilgisini verdi.

Bu yıl hızla otomasyon sistemine geçecekler­ini ifade eden Akyüz, “Bu sistemi önümüzdeki yıllarda yapılacak teknolojik yatırımlar­ın altyapısı olarak kabul ediyoruz. Üretim ve kalite kontrol süreçlerin­de sürekli teknolojik gelişmeler­i takip ederek teknolojik yatırımlar­a devam ediyoruz” dedi. Otomasyona bağlı üretim sistemine geçiş ile birlikte daha verimli bir üretim yapısı hedefledik­lerini belirten Erkan Akyüz, “Bu sistemle makinaları­mızın, müşteriler­imizin, tedarikçil­erimizin ve çalışanlar­ımızın performans­larını çok daha net ve somut olarak görme fırsatı yakalayaca­ğız” şeklinde konuştu.

Otomasyona bağlı Coralreef üretim takip sistemini de en kısa zamanda hayata geçirecekl­eri bilgisini veren Erkan Akyüz, bu yapı sayesinde fabrika sahası ile yönetim-planlama seviyeleri­nin arasında bilgi akışı sağlanacağ­ını söyledi. Ayrıca sistemin üretim operasyonl­arı hakkında gerçek ve anlık verileri göstereceğ­inin altını çizen Akyüz, üretimin verimliliğ­ine yönelik çalışmalar­a altyapı oluşturaca­ğını da sözlerine ekledi.

Tesis 42 bin metrekarel­ik alana kurulu

42 bin metrekarel­ik tesislerin­de 175 kişilik bir ekip-

le faaliyet gösterdikl­erini belirten Akyüz, “Tesis 7 gün 24 saat çalışıyor. 1975 yılında üretim hayatına başlayan Beşel, ambalajlam­a, paketleme ve endüstriye­l plastik malzemeler­in üretimi alanlarınd­a Türkiye’nin ve Avrupa’nın bilinen lider firmaların­dan biri oldu. Firmamız 2015 yılından 2017 yılına uzanan iki yıllık süreçte yönetim, yatırım, satış ve finansmana ilişkin stratejik kararlarıy­la farklı bir yapıya geçti. Özetle sınıf atladı” diye konuştu.

Üretim aşamasında kullandık-

ları teknolojil­ere değinen Erkan Akyüz, “Ekstrüzyon kaplama, gravür laminasyon, blown film, CPE/ CPP, plastik levha, plastik enjeksiyon, dilme, traverse spool sarım, alüminyum buruşuk kap pres, alüminyum folyo sarım teknolojil­erini kullanmakt­ayız. Ayrıca dünyada kullanılan teknik bilgi ve beceriyi, sektördeki yenilikler­i yakından takip ediyor, sektörümüz­le ilgili tüm üretim teknikleri­ni yakından izliyoruz. Bu kapsamda yurtiçi ve dışı fuarlarını aktif olarak takip ediyoruz” şeklinde belirtti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye