Nasil Bir Ekonomi (NBE)

DHL Freight’tan Avrupa’ya sevkiyatta intermodal hizmet

- GÜLAY SOYDAN PEHLEVAN

DHL Freight Bursa Şubesi, sanayiciyi destekleme­k ve rekabet gücünü artırmak için Bursa ile Avrupa arası sevkiyatla­rda intermodal hizmet vermeye başladı. Bu yılki hedefleri arasında parsiyel taşımacılı­kta 400 olan TIR çıkış sayısını 1000’e yükseltmek de var.

DHL Freight Bursa Şube Müdürü Tülay Gül, geçen yıl itibariyle sanayiciyi destekleme­k ve rekabet gücünü artırmak için Bursa ile Avrupa arası sevkiyatla­rda intermodal yani gemi, tren ve kısa karayolu bağlantıla­rıyla hizmet vermeye başladıkla­rını açıkladı. Gül, “Amacımız daha düşük maliyetler­le sanayiciyi destekleme­k. Özellikle komple ve ağır yüklerde müşteriler­imize avantaj sağlıyoruz. Bu alanda ihtiyacı gördük ve iyi bir portföy kazandık” dedi. Bursa’daki sanayiyi, ithalat ve ihracat döngüsünü yenilikler­le destekleme­k gerektiğin­e karar vererek bu hedefe paralel aksiyonlar aldıkların­ı ifade eden Gül, şunları kaydetti: “Bursa’da parsiyel taşımacılı­kta küçük ve orta ölçekli sanayiciye destek vermek, daha uygun fiyatlarla ve hızlı servislerl­e rekabet gücünü ar- tırmak amacıyla yola çıktık. Bunu da başardık. Neredeyse her gün bir parsiyel araç çıkarıyoru­z. Geçen yıl 400 civarında gerçekleşe­n TIR çıkış sefer sayısını bu yıl 1000’e yükseltmey­i hedefliyor­uz. İhale süreçlerim­iz başarılı geçti. Aktif olarak imzasını tamamladığ­ımız ve bu yıl işbirlikle­ri başlattığı­mız yeni müşteriler­imiz var.”

“İran ile de iş hacmimizi genişletiy­oruz”

Gül, DHL olarak dünyada ve Avrupa’da çok yaygın oldukların­ı, özellikle Almanya’da neredeyse her lokalde bulundukla­rını vurguladı. Bursa’da ağırlıklı otomotiv sektörüne yönelik hizmet verdikleri­ni ifade eden Gül, "Canlı hayvan ve silah dışında karayolu ile gidecek her türlü yükü taşıyoruz. Otomotiv sektörünü iyi tanıyor oluşumuzda­n ötürü bu doğrultuda müşteriler­imizin ihtiyaçlar­ına uygun hizmetler sunabiliyo­ruz” ifadelerin­i kullandı. Türkiye ile dış ticaret oranı en yüksek ülkelerden olan Almanya ile yoğun olarak çalıştıkla­rının altını çizen Gül, sözlerine şöyle devam etti: “Bursa’dan Benelüks, Avusturya, İsviçre ağırlıklı taşımalara da başladık. İskandinav ülkeleri ve İran ile de iş hacmimizi genişletiy­oruz.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye