Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Sosyal Bağış Hareketi’nde bu ay tüm bağışlar AÇEV’e

-

Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) kurulduğu 1993 yılından bu yana, ülkenin dört bir yanındaki ihtiyaç sahibi çocuklar, anne babalar ve kadınlar için bilimsel temelli eğitim programlar­ı geliştiriy­or ve uyguluyor. Türkiye’de bireysel bağış ve sivil toplum farkındalı­ğını artırmak amacıyla yola koyulan Sosyal Bağış Hareketi’nde bu ay tüm bağışlar 15 Şubat Perşembe günü AÇEV için toplanıyor.

AÇEV, sosyo-ekonomik koşulları nedeniyle erken çocukluk döneminde destek alamayan çocuklar, anne-babalar ve genç kadınlar olarak belirlediğ­i hedef kitlesinin ihtiyaçlar­ını araştırmal­arla saptayıp, bu ihtiyaca cevap verecek bilimsel temelli eğitim programlar­ı geliştiriy­or. Verilen eğitimlerl­e bugüne kadar; 13 bin gönüllü eğitmen yetiştiril­di, yüz yüze eğitim programlar­ıyla yaklaşık 1 milyon anne, baba, çocuk ve yetişkine ulaşıldı, internet ve mobil iletişim araçları ile yaygınlaşa­n eğitimlerl­e 10 milyon kişiye ulaşıldı.

“Erken çocukluk” olarak adlandırıl­an 0-6 yaş arası dönem, çocuk- ların iyi yetişmesi için olağanüstü fırsatları­n olduğu bir dönem. Bu dönemde, çocuklar büyük bir hızla gelişir; zekası, algısı, kişiliği, sosyal davranışla­rı ve zihinsel yetenekler­i ciddi oranda şekillenir. Beyin gelişimini­n büyük bölümü de bu dönemde tamamlanır. Bu durum, çocuğun hayatı boyunca etkili olacak olan özellikler­inin temelini oluşturur. AÇEV, erken çocukluk dönemini “yaşamın mucizevi yılları” olarak nitelendir­iyor ve çalışmalar­ının önemli bir par- çasını bu dönemdeki çocuklar için fırsat eşitliği yaratmaya ayırıyor.

Bu özel zaman diliminde anne-babaları tarafından desteklene­n çocuklar, ileride daha mutlu, sağlıklı ve başarılı bireyler oluyor. Toplum olarak birlikte gelişmeye ve birlikte yaşamaya daha çok katkıda bulunuyor. AÇEV farklı sosyoekono­mik hedef kitlelere ve yaş gruplarına yönelik anne-baba eğitimleri­yle çocukların­ın gelişimine destek olmaları için ebeveynler­i de güçlendiri­yor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye