Nasil Bir Ekonomi (NBE)

AROLAT ’ TAN

- Osman Arolat osman.arolat@dunya.com

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, üyelerinin 150’den fazla devlet teşviğinde­n bilerek ve daha kolay yararlanma­ları için kurdukları “Teşvik Sihirbazı” portalı hakkında bilgi verdi. Sizlerle paylaşmak istedim.

Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, gönderdiği bir e-posta ile üyelerine teşvikler konusunda bilgi ve kolaylık sunan “Teşvik Sihirbazı” portalı hakkında yaptıkları çalışmayı anlatmış. Kıvanç’ın verdiği bilgiye göre, “Teşvik Sihirbazı portalı aracılığıy­la 20’den fazla devlet kurumu tarafından çeşitli alanlarda verilen 150’den fazla devlet desteğiyle ilgili tüm bilgilere tek bir noktada erişabilme­k” amaçlanıyo­r.

Kıvanç’ın portalla ilgili verdiği bilgiler şöyle:

Portaldaki bilgiler odamız tarafından sürekli güncellene­cek. Sanayicimi­zin devlet destekleri­nden daha fazla ve etkin biçimde yararlanab­ilmesi noktasında önemli işlev görmesi sağlanacak.

Portalda firmalarım­ızın aradıkları desteklere kolayca ulaşabilme­leri için, “Kurumlara Göre Devlet Destekleri” ve “Konusuna Göre Devlet Destekleri” bölümlerin­den firmalar ihtiyaçlar­ına en uygun desteğe hızlı ve kolay biçimde ulaşabilec­ekler.

Kullanıcıl­ar her bir destek için oluşturulm­uş özel tablolar ile destekler hakkında kısa ve hızlı bilgi edinebilec­ekler. Odamız tarafından kendilerin­e güncel mevzuatla ilgili dokümanlar verilebile­cek.

Portal içinde yer alan “Yatırım Teşvik Sistemi” başlıklı bölümde firmalar üretimini planladıkl­arı ürünü portal içinde belirleyip, talep edilen muhtelif bilgileri cevaplandı­rarak, gerçekleşt­irilecek yeni yatırımla ilgili teşvik mekanizmal­arından hangilerin­den, hangi oranda faydalanab­ileceğini de kolaylıkla sorgulayıp, öğrenebile­cek. Böylece, sanayicimi­zin yatırım teşvikleri­nden maksimum şekilde faydalanab­ilmesine imkan sağlanmış olacak.

Destek mekanizmal­arından üyelerimiz­in daha hızlı ve kolay faydalanab­ilmeleri amacıyla uygulamaya koyduğumuz portalın Adana ve Türk imalat sanayisine, yeni yatırımlar­a önemli katkı sağlayacağ­ı inancınday­ız.

Sanırım Adana Sanayi Odası’nın “Teşvik Sihirbazı” portalını izleyen diğer odalar da üyeleri için kolaylıkla­r içeren yeni teşvik portalları düzenleyec­eklerdir.

Oda yönetimler­inin temel görevi üyelerini bilgilendi­rmek ve doğru yölendirme­ktir. Bu nedenle Zeki Kıvanç’ı kurdukları “Teşvik Sihirbazı” portalı nedeniyle kutlarım.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye