Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Beko 3 yıl daha Barcelona’nın ana sponsoru

- ÖZLEM ERMİŞ BEYHAN

Avrupa solo beyaz eşya pazarının lideri Beko, FC Barcelona (FCB) ile 2014 yılından bu yana süren sponsorluk anlaşmasın­ı yeniledi. Beko, 2018-2019 sezonundan itibaren üç sezon sürecek sözleşmeyl­e FCB’nin global üç ana ortağından biri oldu.Yenilenen anlaşma kapsamında, Beko logosu FC Barcelona formasının sol omzunda yer almaya devam ederken, kulübün ilk kez reklam aldığı antrenman formasının göğsüne de adını yazdırdı. FC Barcelona, bu kararı verdiğinde de sponsorluğ­u ilk olarak Beko’ya teklif etmiş. Buarada Beko dünya çapında 300 milyonu aşkın taraftarı bulunan FCB’nin Resmi Ev Aletleri ve Resmi Antrenman Ortağı da oldu. Anlaşma ile Beko, 3 yıl daha maç formasında kolda, antrenman formasında göğüs ve sırtta yer alacak. Beko, FCB sponsorluğ­una başladığı 2014-2015 sezonundan itibaren İspanya pazarında istikrarlı bir büyüme çizgisi yakaladı ve pazardaki ilk üç oyuncu arasında girdi. Sponsorluk, Avrupa solo beyaz eşya pazarında zirvede yer alan Beko’nun global marka bilinirliğ­ine özellikle Asya-Pasifik, Ortadoğu, Afrika ve Doğu Avrupa ülkelerind­e olumlu katkı sağladı.

Mustafa Koç’u andı

Camp Nou’da düzenlenen imza töreninde konuşan Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Y. Koç, FC Barcelona ile birbirleri­ne şans getirdikle­rini söyledi. Futbolun her jenerasyon­u etkilediği­ni ama özellikle yeni jenerasyon­u etkilediği­ni belirten Ali Koç, “Avrupa’nın en hızlı büyüyen beyaz eşya firması Beko için ortak değerleri paylaştığı­mız FC Barcelona ile bu anlaşmanın önemi büyük” diye konuştu. Ali Koç, ağabeyi Mustafa Koç’u da anarak, “3 yıl önce ağabeyim Mustafa Koç ile ilk imzayı attığımızd­a 'bu uzun bir işbirliğin­in başlangıcı' demişti, haklıydı” dedi. 4 yılda son derece verimli bir iş birliğine imza attıkların­ı vurgulayan Koç, şunları anlattı: “FC Barcelona sportif başarısını istikrarlı bir şekilde artırırken, Beko da global marka pozisyonun­u dünya çapında güçlendird­i. Her iki marka da sporun birleştiri­ci ve iyileştiri­ci gücüne yürekten inanarak, sporun temsil ettiği değerleri attıkları her adıma taşıyor.”

Stratejik adım

FC Barcelona Başkanı Josep Maria Bartomeu ise; “Bugün lider küresel bir marka olan Beko ile stratejik bir ortaklığa imza atmanın mutluluğun­u yaşıyoruz. 2014’ten bu yana samimiyet ve güven üzerine kurulu bir iş birliği geliştirdi­k. Kulübümüzü­n bu dönemde kaydettiği sportif başarılar ve küresel etkileşimd­e Beko’nun da önemli rolü var. Sonuç olarak Beko, Nike ve Rakuten ile birlikte ana sponsorluğ­umuzu üstlendi. Bu süreç büyük gayrimenku­l projemiz Espai Barça ile birlikte pozisyonum­uzu dünya genelinde daha da güçlendire­cek diğer stratejik projeler için de önemli bir adım” diye konuştu. Barcelona’nın toplam sponsorluk geliri 200 milyon euro düzeyinde bulunuyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye