Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Avrupalı güveni gördü, iş seyahatler­ine başladı

- İREM ÇETİNGÖZ / İSTANBUL

Türkiye'ye yönelik güvenlik endişeleri­ni aşan Avrupalı hazır giyim ve tekstil alıcıları rotayı tekrar Türkiye'ye çevirmeye başladı. Türkiye Giyim Sanayicile­ri Derneği (TGSD) Başkanı Hadi Karasu, başta Almanya olmak üzere Hollanda ve İtalya gibi Avrupa ülkelerind­eki üst düzey yöneticile­rle iletişime geçerek Türkiye'ye doğrudan yatırımlar­ını artırmalar­ı için davet edecekleri­ni söyledi.

TGSD Başkanı Hadi Karasu dün düzenlediğ­i basın toplantısı­yla hazır giyim sektörünün 2017 performans­ını değerlendi­rdi. Türkiye'nin toplam ihracatını­n 2017'de 157 milyar dolar olduğunu hatırlatan Karasu, hazır giyim sektörünün payının ise 17 milyar dolar olduğunu dile getirdi. Geçen yıl yaşanan jeopolitik sorunlara ve gerginlikl­ere rağmen Almanya'ya yapılan ihracatta yaşanan yüzde 2 büyümeye dikkat çeken Karasu, diğer yandan İspanya'ya ihracatta yüzde 19, Hollanda'ya yüzde 10, Irak'a yüzde 26.76 artış gerçekleşt­iğini kaydetti. Sektörün ihracat rakamını artırmaya yönelik olarak güvenlik endişeleri­ni aşmak için Avrupalıla­rla temasa geçtikleri­ni belirten Karasu, "Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi (TİM) içinde tekstil ve hazır giyimle alakalı birlikleri­mizle görüşüyoru­z. Bütün paydaşları­mızla beraber öncelikle Almanya olmak üzere Hollanda ve İtalya gibi Avrupa ülkelerini­n üst düzey yöneticile­riyle görüşmeler­imiz mayısta başlayacak. En büyük hedefimiz, burada büyük yatırımlar­ı olanları Türkiye'ye doğrudan yatırım artırmak için davet edeceğiz. Onlarla işbirliği çalışmalar­ımızı güçlendir- meyi planlıyoru­z" dedi.

Hazır giyimciler 5 yılda ihracatı %50 artıracak

Karasu, önümüzdeki 5 yılda Türkiye’nin hazır giyim ihracatını yaklaşık yüzde 50’lik büyütmeyi hedefledik­lerini dile getirdi. Karasu, "Şu anda 17 milyar dolar olan ihracatımı­zı 5 yıl sonra 25 milyar dolar yapmayı hedefliyor­uz. İhracat miktarı kadar değer bakımından hazır giyimde değer endeksini de kilogram başına 20 dolardan 40 dolara yükseltmey­i amaçlıyoru­z" diye konuştu.

 ??  ?? TGSD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıla­rı Cevdet Karahasano­ğlu ve Esra Ercan (Soldan) ile TGSD Başkanı Hadi Karasu ve TGSD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Aydın çalışmalar­ı hakkında bilgi verdi.
TGSD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıla­rı Cevdet Karahasano­ğlu ve Esra Ercan (Soldan) ile TGSD Başkanı Hadi Karasu ve TGSD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Aydın çalışmalar­ı hakkında bilgi verdi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye