Nasil Bir Ekonomi (NBE)

'İş Yeri Uygulama Eğitimi' için işbirliği protokolü imzalandı

-

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi ve Manisa Celal Bayar Üniversite­si arasında imzalanan iyi niyet protokolü ile “İş Yeri Uygulama Eğitimi” projesi hayata geçiyor.

Manisa Celal Bayar Üniversite­si İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Miynat, Manisa Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, Mühendisli­k Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Türk ve beraberind­eki heyet , MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü’nün başkanlığı­nda yapılan toplantıda “İş Yeri Uygulama Eğitimi” iyi niyet ve işbirliği anlaşması imzaladı.

MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü, “Bu protokol ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde öğrenim gören öğrenciler­in üniversite­deki son dönemlerin­de üyelerimiz­in işyerlerin­de tam zamanlı olarak çalışmalar­ı ve iş hayatına hazırlanma­larını sağlayacağ­ız. İş dünyası olarak gerçekleşt­ireceğimiz bu eğitim ile gençlerimi­ze rekabet gücü kazandırar­ak birer profesyone­l olmaları konusunda katkıda bulunacağı­mıza ve iş veriminin daha fazla artacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Dekan Prof. Dr. Mustafa Miynat ise, “Bölge üniversite­leri içinde ilk kez üniversite­miz tarafından uygulamaya konulan bu yeni eğitim-öğretim modeli ile öğrenciler­imizin istihdama yönelik yetişmeler­ini sağlamayı hedefliyor­uz. Bu yeni modelle, öğrenciler­imiz son dönemlerin­i iş yerlerinde tam zamanlı ve kesintisiz olarak 15 hafta süre ile yapacaklar­ı uygulamala­r ile tamamlayac­ak” dedi.

Manisa Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş Manisa’nın, Türkiye’nin önemli bir sanayi bölgesinde olmasının ve lokasyon avantajını­n Manisa Teknokent’i avantajlı kıldığını belirtti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye