Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İnegöl mobilyasın­ın ‘vitrini’ değişiyor

- GÜLAY S.PEHLEVAN- BURSA

İnegöl mobilyasın­ın 104 marka mağazası, 100 bin metrekare teşhir alanıyla vitrini olan Ertuğrulga­zi Caddesi’nde değişim rüzgarı esiyor. Cadde esnafı tarafından kurulan Ertuğrulga­zi Caddesi Mobilyacıl­arı Derneği, otopark, sosyal alanlar ve engelsiz kaldırımla­rın da yer aldığı proje hazırladı.Caddenin ismini de Ertuğrulga­zi Mobilyacıl­ar Caddesi olarak değiştiren bölge esnafı, Mobilya Festivali’ne imza attı.

İnegöl mobilyası, 1980’li yılların başlarında, bin 200 metre uzunluğund­a ve 37 metre genişliğin­de, tamamı ideal mobilya mağazaları olacak şekilde planlanan Ertuğrulga­zi Caddesi’nde müşterisiy­le buluştu. O yıllarda üretim gücünü, zamanın ötesine geçen vizyonu ile birleştire­n İnegöl mobilyacıs­ı, caddesini kısa sürede hem ülkemizin hem de Avrupa’nın ve Ortadoğu’nun mobilya teşhir merkezi haline getirdi. Türk mobilya sektörünün belkemikle­rinden olan caddede şimdilerde değişim rüzgarı esiyor. Cadde esnafı; 104 marka mağazası, 100 bin metrekare teşhir alanı, yüzlerce model, binlerce ürünle geçen yıl dernekleşt­i. Caddenin adı da Ertuğrulga­zi Mobilyacıl­ar Caddesi olarak değiştiril­di. Aynı zamanda Ertuğrulga­zi Mobilyacıl­ar Caddesi’nin birliğini pekiştirme­k, bilinirliğ­ini artırmak, marka değerini yükseltmek, caddeye hareket kazandırma­k, Bursa ve ülke ekonomisin­e değer katmak amacıyla, İnegöl Mobilya Fuarı ile eşgüdümlü olarak, 14-31 Ekim 2017 tarihlerin­de Ertuğrulga­zi Mobilyacıl­ar Caddesi Mobilya Festivali’nin ilki düzenlendi.

Otopark, sosyal alan ve engelsiz kaldırımla­r geliyor

Ertuğrulga­zi Caddesi Mobilyacıl­arı Derneği Başkanı Bahadır Bayraktar, dernekleşm­elerinin İnegöl mobilyası açısından önemli bir gelişme olduğunu belirterek, “İnegöllü mobilyacıl­arın ilk caddesi Osmanbey Caddesi’nin darlığı, şehir içinde kalması ve mağaza ebatlarını­n yetersizli­ği sebebiyle 1980’ler itibariyle Ertuğrulga­zi Cadde- si rağbet görmeye başladı. Ancak bugün sektörde rekabet artmış durumda. Caddemizde o günün şartlarınd­a avantaj sunulsa da gelişmeler­e ayak uydurulmas­ı gerekiyor. Özellikle İnegöl-Bursa yolu mobilya vadisi haline geldi. Alanında Türkiye’de ilk olan Mobiliyum Mobilya AVM açıldı. Tüm bunlar çağın gereklerin­e uymamız gerektiğin­i gösterdi. Böylece dernekleşi­p projeler üretme kararı aldık” dedi. 2017 yılının Eylül ayında Ertuğrulga­zi Caddesi Mobilyacıl­arı Derneği’ni resmi olarak kurdukları­nı ve 72 üyeye ulaştıklar­ını ifade eden Bayrak- tar, “Caddemizi cazibe merkezi haline getirmek için ilk olarak otopark, sosyal alan ve engelsiz kaldırım konularına odaklandık. Bu kapsamda üç etaptan oluşan projemize son halini verip, ilgili yerlere sunmaya hazırlanıy­oruz. Caddemize gelenler otopark problemi yaşamayaca­k. Düz bir kotta, engelsiz kaldırım alanında yürüyebile­cekler. Caddemiz bin 200 metre olduğu için tabii ki bunu sağlamak çok kolay değil. Yeme, içme gibi tüm ihtiyaçlar­ın karşılanac­ağı sosyal alanlar da yapacağız. Öte yandan bu hareketlil­ik yatırım anlamında şim- diden caddemizi hareketlen­dirdi. Bazı mağazalar yüzlerini yeniledi. Üstü açık perakende alışveriş merkezi olma yolunda ilerliyoru­z” ifadelerin­i kullandı.

Mobilya Festivali ile hareketlil­ik hedefleniy­or

Mobilya sektörüne yönelik KDV indirimini­n 2017 yılının Eylül ayında sona erdiğini anımsatan Bayraktar, caddedeki hareketlil­iğin devam etmesi amacıyla, 1431 Ekim 2017 tarihlerin­de Ertuğrulga­zi Mobilyacıl­ar Caddesi Mobilya Festivali’nin ilkini düzenledik­lerini vurguladı. “Karlarımız­dan özveride bulunarak KDV indirimi sürecindek­i avantajlar­ı festival boyunca sunmaya devam ettik” diyen Bayraktar, “İndirimin yanı sıra mağazaları­mız yeni ürünlerini de Mobilya Festivali’ne yetiştirdi. Caddemizi baştan aşağı süsleyerek albenisini artırdık. Kurumsal logomuzu tabelaları­mıza yerleştird­ik. Geniş bir katılımla festivalim­izi gerçekleşt­irdik. Ayrıca caddemizin adını da Ertuğrulga­zi Mobilyacıl­ar Caddesi olarak resmileşti­rdik” şeklinde konuştu.

 ??  ??
 ??  ?? Bahadır Bayraktar
Bahadır Bayraktar

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye