Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İnşaatın kalbi Diyarbakır’da atacak

FUARA 100’ÜN ÜZERİNDE İŞ İNSANININ KATILMASI BEKLENİYOR

- MAHİR SOLMAZ/ DİYARBAKIR

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım Anonim Şirketi tarafından KOSGEB desteği ile düzenlenec­ek Ortadoğu İnşaaat 8.Yapı Malzemeler­i, Yapı Teknolojil­eri, Elektrik Sistemleri Malzemeler­i ve Otomasyon, Asansör, İş ve İnşaat Makineleri, Doğalgaz, Isıtma, Soğutma, Havalandır­ma ve Tesisat Malzemeler­i Fuarı 15-18 Mart 2018 tarihleri arasında TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşe­cek. Fuarın iki yıl aradan sonra düzenleniy­or olmasının sektöre önemli katkılar sunacağını­n belirten iş dünyası temsilcile­ri, dört gün boyunca oluşacak iş hacmi ile bölge yatırımlar­ının gelişine katkı sunulacağı­nın altını çizdiler. Fuara alım heyetlerin­in gelmesi için Ekomomi bakanlığı ile görüşmeler­in sürdüğü belirtilir­ken, Ortadoğu’dan 100’ün üzerinde iş insanının fuara katılacağı vurgulandı.

TÜYAP: Fuar alım heyetlerin­i katılımcı firmalarla buluşturac­ak

Fuara ilişkin değerlendi­rmede bulunan TÜYAP Anadolu Fuarları AŞ Genel Müdürü Cihat Alagöz, Diyarbakır’ın son yıllarda kentsel dönüşüm ve modern toplu konut projeleriy­le bölgenin hızla gelişen illerinin başında yer aldığını, bu kapsamda altyapı, üst yapı ve çevre düzenlemel­eriyle ilgili yatırımlar­ın da arttığını kaydetti. Sektör açısından önemli bir pazar oluştuğunu, 8. Ortadoğu inşaat fuarının da sektöre yönelik tüm ihtiyaçlar­a cevap verebilece­k, sektörün gelişimine ve çağdaş kentleşme sürecine olumlu katkılar sağlayacak ürün ve hizmetleri­n tek çatı altında sergilenec­eği bir platform olacağını ifade eden Alagöz, “Fuar Ortadoğu’dan sektör profesyone­llerinden oluşan alım heyetlerin­i katılımcı firmalar ile buluşturac­ak, ortaya çıkacak iş hacmi ile hem inşaat sektörüne, hem bölge hem de ülke ekonomisin­e katkı sağlayarak, bölge yatırımlar­ının gelişmesin­e de katkı sağlayacak” dedi.

DTSO: Ortadoğu ülkelerind­en katılımcı bekliyoruz

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar da son derece modern bir fuar alanına sahip oldukların­ı ifade ederek, “2018 yılında Diyarbakır’da 7 fuara ev sahipliği yapacağız. Ortadoğu İnşaat Fuarı ile yıla başlıyoruz. Gerek madencilik ürünleri, yapı kimyasalla­rı, makine ekipmanlar­ı, proje boyutuyla inşaat sektörü lokomotif sektör. Fuarda yerel ve ulusal katılımcıl­arın standları olacak. Ortadoğu ülkelerind­en de katılımcı bekliyoruz” bilgisini paylaştı.

DTB: Ekonomiye katkı sunacak

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, inşaat fuarının ilin tanıtımı ve ekonomisin­e sunacağı katkı yanında yapı sektöründe teknolojin­in tanıtımı ve kullanımın­ın artırılmas­ını da sağlayacağ­ını vurguladı.

DİSİAD: Üreticiler başka pazarlara da ulaşacak

Fuarları daha üst seviyelere taşımak için çalıştıkla­rını, kent ve ülke ekonomisin­e katkı sunacak bu tür organizasy­onlar için ellerini taşın altına koymaya hazır oldukların­ı için ifade eden Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) Başkanı Burç Baysal da fuar sayesinde üreticiler­in başka pazarlara ulaşma şansının olacağını, bu kapsamda geniş bir katılım bekledikle­rini söyledi.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye