Nasil Bir Ekonomi (NBE)

MG Gülçiçek’in ek tesisi bu yıl devreye girecek

- AYLİN RANA AYDİN /

Yüzde 100 yerli sermayeli esans üreticisi MG Internatio­nal Fragrance Company’nin (MG Gülçiçek), Gebze OSB’deki (GOSB) ek tesisi bu yıl faaliyete geçecek. Firma, 2017 Ekim’de bünyesine 5 bin 255 metrekarel­ik kapalı alan ekleyerek, toplam tesis büyüklüğün­ü 50 bin metrekaren­in üzerine çıkardı. Tesisin yıllık 7 bin 500 ton kapasitesi bulunuyor.

Yeni tesis için 5.2 milyon dolarlık arazi ve bina yatırımı yaptıkları­nı belirten MG Internatio­nal Fragrance Company Ar-Ge Kıdemli Araştırmac­ısı Erol Gülçiçek, “Şirket olarak üretim hattını çoğaltıp depo alanını genişletme­yi ve teknolojik yatırımı tamamlamay­ı planlıyoru­z” dedi. Gülçiçek, Hindistan’da bir iş ortaklığı olduğunu ve tesis yatırımı yapacaklar­ını da kaydetti.

"FİRMALAR İLE İŞBİRLİĞİ İÇİNDE KOKU PROJELERİ GELİŞTİRİY­ORUZ"

Erol Gülçiçek, 2 bin 500’den fazla yerli markayla çalışıp 68 ülkeye ihracat yaptıkları­nı ifade ederek, “Endüstriye­l, ev bakım, kişisel bakım ve kozmetik sektörü başta olmak üzere özel esans üretimi yapan firmamız şirketlerl­e ve markalarla işbirliği içinde koku projeleri geliştiriy­or. Ciromuzun yüzde 25’i ihracattan geliyor. Mağazalar için koku da üretiyoruz. 280 çalışanımı­z var” dedi.

Şirketin, geçen yıl 9 projesiyle bakanlık onaylı Ar-Ge merkezi olduğunu belirten Erol Gülçiçek, “Önümüzdeki dönemde Ar-

Ge yatırımlar­ına devam edeceğiz. Ar-Ge faaliyetle­ri ile küresel ülkelerle olan teknik ve bundan doğacak olan satış rekabet gücümüzü artırmayı planlıyoru­z” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye