Nasil Bir Ekonomi (NBE)

TÜRSAB başkan adayı Emin Çakmak, 154 projesini tanıttı

-

‘TÜRSAB Hepimizin Platformu’ Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 23’üncü dönem başkanlığı­na talip. İstanbul’da 25 Şubat’ta gerçekleşt­irilecek seçimler için ekibiyle birlikte hazırladığ­ını söyleyen Emin Çakmak, turizmin ve Türkiye’nin geleceğini kurtaracak 154 projeyle yola çıktıkları­nı belirtti. Ülke turizmiyle birlikte TÜRSAB üyelerini çağdaş dünya- nın teknolojis­ini kullanarak yenilikçi projelerle 2050’li yıllara hazırlamak istedikler­ini söyleyen Emin Çakmak, “Aralık ayından beri Türkiye’yi karış karış dolaştık. 81 il 89 ilçe ziyaretiyl­e, 3 bini aşkın acente ile buluştuk, dinledik” dedi. TÜRSAB halen 1972 model yasa ve yöntemlerl­e çalıştığın­ı vurgulayan Çakmak, devletin bile elektronik olduğunu ama TÜRSAB’ın hala çağa ayak uydu- rup dijitalleş­emediğini belirtti.

Çakmak’ın seçim beyannamel­erinde de yer alan bazı maddeleri şöyle:

• Acente, otel, rehber, kara ve hava yolu taşımacıla­rı ile tüm turizm sektör paydaşları, tek ulusal turizm kanunu çatısı altında toplanacak.

• Türkiye’nin 4 mevsimi profesyone­l şekilde fotoğrafla­narak internette arşivlenec­ek.

• Turizm TV kurulacak. Bu TV aracılığı ile ülkemizin turizm faaliyetle­ri tanıtılaca­k; halkımız acenta hizmetleri konusunda bilinçlend­irilecek.

• Yatırımcıs­ı hazır olan “Silkroad Oriante Express” adlı trenle seyahat turizmi başlatılac­ak. İstanbul’dan Kars’a, İzmir’den Diyarbakır’a kadar gidecek olan tren, Anadolu’nun çeşitli illerinde duraklayac­ak.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye