Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İZBETON yeni açacağı 5 tesisle dışa bağımlılığ­ı azaltıp, 25 milyon lira tasarruf sağlayacak

-

İZBETON, kendi bünyesinde kurduğu 5 yeni tesisle üretim maliyetler­ini düşürüyor. Şirket, kurduğu tesislerin toplam maliyetini 1 yılda ikiye katlasa da büyük bir tasarrufa imza atacak. Yol ve asfalt yapımında “kendi kendine yetebilen” tesisleri bünyesine alarak dışa bağımlılığ­ı minimuma indiren İZBETON, 13 milyon liralık yatırımla yılda yaklaşık 25 milyon lira tasarruf sağlayacak. Tesislerin açılışı, cumartesi günü Bornova merkez şantiyesin­deki törenle yapılacak.

Yeni asfalt plentiyle üretim kapasitesi iki katına çıkarılaca­k. Asfalt plenti, bünyesinde geri dönüşüm ünitesi de barındırıy­or. Uygulama sayesinde asfalt üreti- minde yılda 12 milyon 474 bin liralık tasarruf sağlanıyor. Emülsiyon Üretim Tesisi ise maliyetler­i düşürecek. Tesis yıllık 530 bin lira tasarruf sağlayacak.

Yılda 300 bin ton üretim yapacak

Asfalt ve beton için hammadde üretecek oman Agrega Kırma ve Eleme Tesisi de 4 milyon 370 bin TL’ye mal oldu. Tesisin sadece 1 yılda sağlayacağ­ı tasarruf 7 milyon 600 bin TL’yi bulacak.

Plentmiks Temel Üretim Tesisi ile de yollarda kullanılan temel tabaka elde edilecek. Plentmiks Temel Üretim Tesisi’nde saatte 400 ton üretim yapılabile­cek. 694 bin TL yatırımla kurulan tesis, sadece 1 yılda sağlayacağ­ı 2.5 milyon lira tasarrufla, yatırım maliyetini­n 3.5 katından fazla bir tutarın kurum kasasında kalmasını sağlayacak.

Yılda 300 bin ton üretim yapacak Döküm Sahalarınd­a Geri Kazanım Tesisi sayesinde ise, 1.5 milyon lira kazanç hedefleniy­or. Tesisin yatırım maliyeti ise 1 milyon 430 bin TL.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye