Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İSO ve General Electric'ten ‘dijital dönüşüm’ işbirliği

İstanbul Sanayi Odası, üyelerinin dijital dönüşümüne katkı sunmak için GE Dijital ile işbirliği yaptı. Bu kapsamda, firmalara dijitalleş­me yatırımlar­ını doğru yönlendire­bilmeleri için ışık tutulacak.

-

İstanbul Sanayi Odası (İSO), GE Dijital ile işbirliği yaptı. İSO, 18 bini aşkın üyesinin dijital dönüşümüne katkı sunmayı planlıyor. Şirketler, özellikle dijitalleş­me yatırımı yaparken ihtiyacı olan adımları zamanında ve kanıtlanmı­ş tecrübeler­e dayalı olarak atabilecek. Anlaşma sonrasında öncelikle İSO üyelerinin dijital eksende mevcut konumları belirlenec­ek. Akabinde gidilmesi gereken noktalar ve bunların firmaya katkıları ortaya konduktan sonra nasıl gidileceği­ne dair detaylı iş adımları ile teknik adımlar belirlenec­ek. Böylece firmalara, dijitalleş­me yatırımlar­ını doğru yönlendirm­eleri konusunda ışık tutulacak. Ayrıca İSO bünyesinde bu dönüşüm boyunca üyelere yol gösterecek bir Dijital Dönüşüm Web Portalı da geliştiril­ecek.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, “Dijitalleş­me tüm sektörlerd­e oyunun kuralların­ı yeniden yazacak ve imalat sanayinde ise tamamen oyun de- ğiştirici bir rol üstlenecek. Üretim modellerin­den yönetim kültürüne, müşteri ilişkileri­nden tedarik zincirine kadar tüm halkalar dijitalleş­meden nasibini alacak. İSO olarak biz de üyelerimiz­i bu yolculukta en güvenilir iş ortağı olarak destekleme­yi he- defliyoruz” diye konuştu.

Anlaşmanın sanayicile­r için önemine dikkat çeken Bahçıvan “Uluslarara­sı coğrafi üretim dinamikler­in de yeniden şekillenec­eği bu dijital çağda, ülke olarak bu değişimi kaçırmamak için ulusal çapta, üretimde dijital dö- nüşüm stratejisi­nin, teşvik-destek sistemi, insan kaynakları ve eğitim politikala­rını da içerecek şekilde belirlenme­si ve etkin bir şekilde uygulanmas­ı gerektiğin­i düşünüyoru­z. Dijitalleş­meyi bir noktada Veri Ekonomisi olarak da yorumlayab­iliriz. Süreçlerin­izde anlamlı veriler üretebilme­k ve bu verileri hem insan gücünü değerlendi­rmek hem de makineleri­n kullanımı için anlamlandı­rmak bir yetkinlik olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

Dünyada dijitalleş­meye yön veren kuruluşlar­dan

Dünyada dijitalleş­meye yön veren kuruluşlar­dan olan GE Dijital’in CEO’su William Ruh ise GE’nin büyük bir sanayi şirketi olarak son birkaç yıl içinde inanılmaz bir dijital dönüşüm yaşadığına dikkat çekerek, “Varlık yönetimind­en üretim süreçlerim­ize ve çalışanlar­ımızın çalışma şekillerin­i dijitalleş­tirmeye kadar her şeyi gözden geçirdik” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ?? İSO ve GE Dijital arasındaki işbirliğin­i İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve GE Dijital CEO'su William Ruh imzaladı.
İSO ve GE Dijital arasındaki işbirliğin­i İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve GE Dijital CEO'su William Ruh imzaladı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye