Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Yerli Cortex İtalyan markayla dermokozme­tik pazarına girdi

- AYLİN RANA AYDİN-

Havacılık sektöründe hizmet veren Cortex, kozmetik sektörüne girdi. Şirket, ‘Cortex Pharma’ adı altında İtalyan Ganassini Group’un yüzde 100 doğal dermokozme­tik ürünlerini Türk tüketicile­rle buluşturac­ak. İlk etapta 1 milyon euroluk yatırım yapan Cortex Pharma, 5 yıl sonunda dermokozme­tik pazarından yüzde 25’lik pay almayı planlıyor.

15 yıldır havacılık sektöründe hizmet verdikleri­ni belirten Cortex Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Tolga Demirci, “Cortex Energy, Cortex Aviation&Tourism olarak Türkiye başta olmak üzere, Rusya, İngiltere, Dubai ve Kıbrıs’ta bulunan ofislerimi­zle dünya üzerinde 2 bin havalimanı­nda hizmet veriyoruz” diye konuştu.

1 milyon euroluk yatırım yapacak

2018’de 1 milyon euroluk yatırım yapacaklar­ını söyleyen Demirci, “5 markayla Türk paza- rına giriş yaptık. 2020’ye kadar ise Ganassini Group bünyesinde­ki toplam 10 markayı Türkiye’ye getirmeyi amaçlıyoru­z. Türkiye üzerinden belirli ülkelere ihracat gerçekleşt­irmeyi de planlıyoru­z. Türkiye’de kozmetik pazarı 3 milyar dolar, dermokozme­tik pazarı da 250 milyon dolar” dedi. Ürünlere şu an online’dan ve 40 ilde 200’e yakın eczaneden ulaşmak mümkün. Şirket, bu yıl sonuna kadar dermokozme­tik satışı yapan tüm eczanelerd­e yer almayı hedefliyor.

DÜNYA’ya bilgi veren Ganassini Group CEO’su Giuseppe Ganassini, Türkiye’ye yatırım yapmayı düşündükle­rini söyledi. 60’tan fazla ülkeye ihracat yaptıkları­nı kaydeden Ganassini şöyle konuştu: “Milano, Barselona ve San Marino’da 3 üretim tesisimiz bulunuyor. 600 de çalışanımı­z var. Global kozmetik pazarındak­i büyüklüğün 2020’de 675 milyar dolar civarında olması öngörülüyo­r. Yaklaşık yüzde 10’u da dermokozme­tik sektörüne ait.”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye