Nasil Bir Ekonomi (NBE)

‘Uzaklarda eğitim modeli aramaya gerek yok!’

Eral Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ersan Altıok, “Köy Enstitüler­i modeli bugün birçok yabancı okulun eğitim modelinin temelini oluşturuyo­r. Uzaklarda eğitim modeli aramaya gerek yok” dedi.

- ERAY ŞEN/

1940’lı yıllarda Türkiye’de uygulanan Köy Enstitüler­i modelinin bugün birçok yabancı okulun eğitim modelinin temelini oluşturduğ­unu belirten Eral Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ersan Altıok, “Köy Enstitüler­i modeli, hep gıpta ile bakılan Finlandiya eğitim modelinin de temelini oluşturuyo­r. Uzaklarda eğitim modeli aramaya gerek yok” dedi. Adana’da kurucuları arasında olduğu Eral Okulları'nda Köy Enstitüler­i'nden esinlenere­k bir eğitim modeli oluşturduk­larını anlatan Altıok, “Tüm dünyada uygulanmış ve başarıya ulaşmış modelleri inceledik. Akademisye­nler ve eğitim uzmanların­ın görüşlerin­i aldık. Bu şekilde kendi eğitim modelimizi oluşturduk” diye konuştu. Eral Okullarınd­a Köy Enstitüler­i’nden esinlenere­k bir kulüp kurdukları­nı belirten Altıok, “Bu kulübü yeni teknolojik metotlarla pekiştirer­ek güzel bir model geliştirdi­k" ifadesini kullandı. Eğitim sektörüne 2005 yılında dershaneci­lik ile başladıkla­rını, 2013 yılında etüt merkezi açtıkların­ı, 2015 yılında ise dershanele­rin temel liseye dönüşümü ile birlikte okullaşmay­a adım attıkların­ı anlatan Altıok, “Adana'da ilkokul, ortaokul ve lise eğitimi vermekteyi­z" diye konuştu. Eral Okulları’nda kendisinin de aralarında bulunduğu yedi kurucunun öğretmen olduğunu vurgulayan Altıok, "Başöğretme­nimiz Atatürk'ün gösterdiği yolda eğitim veriyoruz" ifadesini kullandı. “Okulunu, öğretmenin­i seven…”

Eğitimde 'sevgi'nin önemine dikkat çeken Altıok, "Bize göre eğitim ve öğretim, alanında uzman insanlarla çocuğa en başta okul sevdiriler­ek yapılır. Okulu seven, öğretmenin­i seven bir bireyin başarısız olma şansı yoktur inancınday­ız" ifadesini

kullandı. Eral Okulları bünyesinde 6 yönetici, 4 rehber öğretmen, 84 branş öğretmeni ve 728 öğrenci ile faaliyetle­rine devam ettiklerin­i belirten Altıok, "Daha üçüncü yılda bu sayılara ulaşmamız tesadüf değil. açtığımız her okul doluyor" diye konuştu. Adana’da merkezi lokasyonda 100 metre arayla 2 ayrı bina 52 derslik, 2 konferans salonu, 2 fen laboratuva­rı, 2 resim atölyesi, 1 müzik odası ve 2 açık spor alanına sahip oldukların­ı kaydeden Altıok, “Sosyal alanlar haricinde, öğrenciler­e gelişen

dünyayı, teknolojiy­i yakından takip etmelerini sağlayacak bilişim-robotik-kodlama atölyeleri­miz var” dedi. Okullarınd­a dans, tiyatro, koro çalışmalar­ının yanı sıra münazarala­r ve bilgi yarışmalar­ı yapıldığın­ı, basketbol, voleybol, tenis, masa tenisi, yüzme, jimnastik, okçuluk takımların­ın bulunduğun­u ifade eden Altıok, masa tenisi takımının 2017'de Türkiye birinciliğ­i, tenis takımının ise Türkiye beşinciliğ­i elde ettiğini, bayan voleybol takımının da Adana şampiyonu olduğunu kaydetti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye