Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Konya MEM ve Hidrokon'dan mesleki eğitim işbirliğin­e imza

- HALİL YILMAZER-

Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü (MEM) ile Hidrokon Konya Hidrolik Makine arasında iki yıl süreli mesleki eğitim işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında Selçuklu Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin elektrik-elektronik bölümünde okuyan öğrenciler haftada bir gün Hidrokon’un üretim tesislerin­de pratik eğitim alacak. Mesleki eğitimin artık Türkiye’de her sektörün en önemli meselesi haline geldiğini ifade eden Hidrokon Konya Hidrolik Makine Yönetim Kurulu Başkanı ve Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, "Sanayi tesislerim­iz nitelikli insan kaynağı bulmakta çok zorlanıyor. Biz kendi sektörümüz olan mobil vinç sektöründe aynı sorunu yaşıyoruz. Bu sorunu kaynağında çözmek için bu işbirliğin­e gittik. Temel amacımız hem sektörün yerli ve milli üretim gücünü artırmak hem de gençlerimi­zin nitelikler­ini artırarak üretim hayatına dâhil etmek” dedi. Uzun süreden bu yana mesleki eğitimi ‘ana başlık’ olarak seçtikleri­ni belirten Kütükçü, “Bugün özel bir adım atıyoruz. İlk adımı kendi şirketimde başlatıyor­um. Bu başlangıcı­n diğer şirketler ve sanayicile­re örnek olup dalga dalga yayılmasın­ı, Kon-

ya’da yeni bir sürecin başlamasın­ı arz ediyoruz” ifadesini kullandı. Kütükçü, “Adil Karaağaç Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Elektronik biriminde okuyan öğrenciler­in bir bölümü haftanın bir günü atölye çalışmalar­ını bizim şirketimiz­de yapacaklar. İşletmemiz­de öğrenciler için eğitim alanı oluşturaca­ğız. Öğrenciler­imiz okullarını bitirdikte­n sonra iş hayatların­ın da devam edebileceğ­i şartları öğrenciyke­n yaşamış olacaklar "dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye