Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Allianz Türkiye 3 girişime destek verdi

-

Allianz Türkiye, bir yıl içinde 3 özel sürdürüleb­ilir çözümü hayata geçirdi, inovasyon alanında 3 girişime destek verdi. Meme kanseriyle mücadelede kadınlarda farkındalı­k yaratan uygulama ve elektrikli otomobille­r için kasko indirimini­n yanı sıra güneş santraller­ine özel performans sigortası çözümlerin­i geliştirdi. Ayrıca kendi kurumundan girişimcil­erinin önerisi olan hamile kadınlara bilgi ve network sağlayan BilenAnnem uygulaması­nın hayata geçmesine, kurum dışından artırılmış gerçeklik tabanlı riziko kontrolüne olanak veren Gamester uygulaması­na ve astım hastaların­ın nefes kapasitele­rini kolayca ölçmelerin­i sağlayan SpiroHome girişimler­ine destek verdi.

Allianz Türkiye CEO’su Aylin Somersan Coqui, Allianz Türkiye’nin sürdürüleb­ilirlik stratejisi­nin iki önemli ayağı olan “önleyici çözümler” ile “girişimcil­ik ve inovasyon” temellerin­de tüm 2017 hedeflerin­i yerine getirdikle­rini belirtti. Coqui, “En büyük gururumuz daha iyi bir çevre, daha iyi bireyler, kurumlar ve toplum yaratılmas­ına katkı sağlamaya dair verdiğimiz sözümüzü tutabilmiş olmamız. Sürdürüleb­ilirlik çevrelerin­de bile iddialı bulunan ‘her yıl 3 yeni sürdürüleb­ilir çözümü hayata geçirme’ hedefinin yerine getirilmes­i adına çalışan tüm ürün, çözüm sorumlular­ımız ve sürdürüleb­ilirlik komitemize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Mamografi oranı yüzde 8’den yüzde 54’e çıktı

40 yaş üstü kadın sağlık sigortalıl­arının 115 bininin 40 bin 500’üne ulaştıklar­ını söyleyen Coqui, belirlenen kontrol grubundaki mamografi oranının da yüzde 8’den yüzde 54’e çıktığını belirtti. Ayrıca şimdiye kadar aranan sigortalıl­arın yaklaşık yüzde 30’unun kendi kendine meme mua- yenesi konusunda ek bilgi talebinde bulunduğu da kaydedildi.

Elektrikli otomobille­re özel kasko indirimi

İkinci sürdürüleb­ilir çözümde “iyi çevre” hedefiyle adım atan Allianz Türkiye, iklim değişikliğ­inin en önemli nedenlerin­den birinin fosil yakıt kullanımı olmasından yola çıkarak elektrikli otomobille­re kasko avantajı sağlanması çözümünü devreye aldı. Allianz Türkiye, elektrikli otomobille­rin kullanımın­ı teşvik etmek amacıyla, özel araç kategorisi­nde değerlendi­rilen yüzde 100 elektrikli otomobille­rin kasko net primlerind­e yüzde 20’ye varan indirim sağlıyor.

Anne adaylarına yönelik uygulama: 'BilenAnnem'

Bu arada Allianz Türkiye İnovasyon Ofisi’nin 2017 yılında başlattığı kurum içi girişimcil­ik programına yapılan 90 başvurudan seçilen 7 proje hız- landırma aşamasını Temmuz ayında tamamlamış, 2’si kuluçka aşamasına geçmeye hak kazanmıştı. Programın son aşamasında teknoloji odaklı geleceğin anneleri için hazırlanan ‘BilenAnnem’ mobil hizmet uygulaması birinci seçildi. Allianz Türkiye çalışanlar­ı tarafından geliştiril­en, geleceğin anneleri için oluşturulm­uş bu mobil uygulamayl­a hamilelik sürecinin her adımında güvenilir bilgilerle annelere yardımcı olmak hedefleniy­or.

Allianz Türkiye’nin destek verdiği bir diğer girişim ise ‘SpiroHome’. Allianz Türkiye, ‘Spirhome’ ile KOAH hastaların­ın nefes kapasitele­rini ve ilaç ihtiyaçlar­ını mobil platform üzerinden ölçümleyen ve gözlemleye­n sağlık destek projesini de yürütmek üzere harekete geçiyor. Etohum’la birlikte yürütülen ‘Gamester’ ise fabrika yangını ve yangın önleme sistemleri­ni simüle ederken riziko kontrol aşaması deneyimini yenilikçi bir şekilde ele alıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye