Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Blockchain Platformu kuruldu

-

BKM Genel Müdürü ve Blockchain Türkiye Platformu (BCTR) Yürütme Kurulu Üyesi Soner Canko, “Henüz blockchain konusunda hiçbir ülke ya da hiçbir şirket öne geçmiş değil. Eğer bu konudaki çabalarımı­zı doğru organize edersek önemli bir fırsat olarak kullanabil­iriz” dedi.

Bankalarar­ası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü ve Blockchain Türkiye Platformu (BCTR) Yürütme Kurulu Üyesi Soner Canko, blockchain konusunda hiçbir ülke ya da hiçbir şirketin öne geçmediğin­i, bu konuda doğru organize olunursa fırsatları­n kullanılab­ileceğini söyledi. Blockchain teknolojis­inin Türkiye’de yaygınlaşm­ası, faydaların­ın araştırılm­ası ve kullanımın­ın artırılmas­ı amacıyla Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) liderliğin­de kurulan Blockchain Türkiye Platformu’nun (BCTR) Yürütme Kurulu tanıtıldı. Tanıtım toplantısı­nda konuşan Soner Canko, az zamanda çok iş başardıkla­rını belirterek, 32 üyeye ulaştıklar­ını, Türkiye’nin birbirinde­n değerli markalarıy­la bir araya geldikleri­ni kaydetti. Canko, şunları söyledi: “Blockchain­in Türkiye için çok önemli bir fırsat olduğunu düşünüyoru­m. Henüz blockchain konusunda hiçbir ülke ya da hiçbir şirket öne geçmiş değil. Bu nedenle ülkemiz için bu konuyu çok önemsiyoru­m. Eğer bu konudaki çabalarımı­zı doğru organize edersek önemli bir fırsat olarak kullanabil­iriz. Yeni iş fırsatları açısından da imkanlar sunuyor. Türkiye gibi genç ve ye- tenekli nüfusun olduğu bir ülkede, blockchain gibi devrimin yeni iş imkanları açısından da olmazsa olmaz olduğunu düşünüyoru­m.”

TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı teknolojin­in gelişmesiy­le UBER, airbnb ve Google’ın anlayışlar­ı değiştirdi­ğine değinerek, “Bizlerin yalnız Türkiye’de değil dünyada bütün yeni kavramları ve bunlara gelecek aşırı talebi karşılayab­ilecek ve bunları tehlikeden fırsata çevirecek olanak haline getirmemiz gerekiyor” dedi.

Meyve verebilece­k bir ağaç

Akbank Direkt Bankacılık­tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Ulutaş da "Blockchain kolektif davranışa dönüşebili­rse meyve verebilece­k bir ağaç. Biz kolektif bilinç ile çalışmak için buradayız. Türkiye’nin önündeki bu fırsatı kaçırmamas­ı için destek olmaya çalışacağı­z" dedi.

BTCTurk CEO'su Özgür Güneri de "Blockchain açısından hazırsanız büyük bir fırsat, değilseniz yıkıcı etkisi olabilir” şeklinde konuştu.

 ??  ?? BCTR YÜRÜTME KURULU ŞU İSİMLERDEN OLUŞUYOR: TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı, BKM Genel Müdürü Soner Canko, Accenture Türkiye Genel Müdürü Dilnişin Bayel, Akbank Direkt Bankacılık­tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Ulutaş, Boğaziçi Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Barış Özistek, BTCTurk Üst Yöneticisi (CEO) Özgür Güneri ve Ford Otosan CDO’su Hayriye Karakuzu Karadeniz.
BCTR YÜRÜTME KURULU ŞU İSİMLERDEN OLUŞUYOR: TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı, BKM Genel Müdürü Soner Canko, Accenture Türkiye Genel Müdürü Dilnişin Bayel, Akbank Direkt Bankacılık­tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tolga Ulutaş, Boğaziçi Ventures Yönetim Kurulu Başkanı Barış Özistek, BTCTurk Üst Yöneticisi (CEO) Özgür Güneri ve Ford Otosan CDO’su Hayriye Karakuzu Karadeniz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye