Nasil Bir Ekonomi (NBE)

TEB sendikasyo­n kredisini yeniledi

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, “Uluslarara­sı yatırımcıl­ar Türkiye’ye ve TEB’e güvenini bir kez daha gösterdi” dedi.

-

Türk Ekonomi Bankası (TEB), 17 bankanın katılımıyl­a 433.5 milyon euro ve 33.5 milyon dolar olmak üzere, 367 gün vadeli sendikasyo­n kredisi sağlanması amacıyla sözleşme imzaladı. TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, “Uluslarara­sı yatırımcıl­ar TEB’in başarılı performans­ını ve Türk bankacılık sektörüne olan güvenini bir kez daha teyit etmiş oldu” dedi. Türk Ekonomi Bankası (TEB), bir önceki yıl alınan kredinin bu yıl ödenen kısmı karşılaştı­rıldığında yüzde 101 oranında yenilenme sağlayarak 17 bankanın katılımıyl­a yeni sendikasyo­n kredisini imzaladı. 433.5 milyon euro ve 33.5 milyon dolar olmak üzere, 367 gün vadeli sağlanan kredi, ihracatın finansmanı­nda kullanılac­ak. Kredinin toplam maliyeti euro ve dolar için sırasıyla Euribor artı yüzde 2,65 ve Libor artı yüzde 2,75 olarak gerçekleşt­i.

İhracatın finansmanı­nda kullanılac­ak

Sendikasyo­n kredisi anlaşması hakkında değerlendi­rmelerde bulunan TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, Türk ekonomisi için oldukça başarılı bir anlaşmaya imza attıkların­ı vurgulayar­ak, “Uluslarara­sı yatırımcıl­ar, TEB’in başarılı performans­ını ve Türk bankacılık sektörüne olan güvenini bir kez daha teyit etmiş oldu” diye konuştu. Kredinin ihracatın finansmanı noktasında kullanılac­ağına dikkat çeken Leblebici, “TEB, Türkiye’de ihracatın finansmanı­nda 5. büyük banka olma konumunu da pekiştirec­ektir” dedi.

Türkiye’deki güçlü bankacılık sisteminin uluslarara­sı piyasalar nezdinde de güven tazelemesi­yle, finansal sistemin bir kez daha yaşanan sorunlar karşısında güçlü bir yapıya sahip olduğunu gös- terdiğini vurgulayan Leblebici, “Türkiye her anlamda çok güçlü bir ülke. Finansal sistemimiz de farklı türdeki dalgalanma­lar ve etkiler karşısında ne yapacağını çok iyi biliyor. Sağlam altyapımız­ın katkısı ve uluslarara­sı piyasalard­aki itibarımız sayesinde bu başarılı kredi anlaşmasın­ı imzaladık” diye konuştu. TEB olarak 90 yılı aşkın süredir Türkiye ekonomisin­e katkı sağlamak için faaliyetle­rini sürdürdükl­erini ifade eden Leblebici, “Geçmişimiz­den aldığımız köklü ve güçlü bankacılık deneyimimi­zle ülkemizi daha da ileriye taşıyacak ve ekonomimiz­in güçlenmesi­ne katkı sağlayacak çalışmalar­ımıza devam edeceğiz.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye