Nasil Bir Ekonomi (NBE)

KATMA DEĞERİ YÜKSEK, VERİMLİ YERLİ ÜRETİMLE BÜYÜMEYE DEVAM ETTİK

-

Sabancı Holding’in konsolide ana ortaklığa düşen net kârı yılın ilk dokuz ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 45 artarak 3 milyar 401 milyon TL olarak gerçekleşt­i. Kombine satışları yılın ilk 9 ayında, 2017 yılının aynı dönemine oranla yüzde 33 yükselerek, 62 milyar TL’yi aşarken, ana ortaklığa ait konsolide özkaynak ise daha da güçlenerek 28 milyar 781 milyon TL seviyesine ulaştı. Holding yılın ilk dokuz ayındaki faaliyet karını ise yüzde 18 artırarak 7 milyar 856 milyon TL’ye çıkardı. Sabancı Holding’in toplam varlıkları 444 milyar 9 milyon TL’ye ulaştı.

Sabancı Holding’in KAP’a açıkladığı Temmuz-Eylül dönemi bilançosun­a göre, toplam hasılat üçüncü çeyrekte yüzde 33.9 artarak 14.1 milyar lira oldu. Dönem kârı ise yüzde 12.4 artışla 2.1 milyar lira olarak gerçekleşt­i. Dokuz aylık dönemde ise toplam hasılat yaklaşık yüzde 30 artışla 38.6 milyar lira, net kâr da yüzde 45 artışla 3.4 milyar lira oldu. Bu sonuçların ardından Sabancı Holding daha önce yüzde 15-20 olan yıl sonu kombine satış artış beklentisi­ni yüzde 25-35 olarak yukarı revize etti. Banka dışı kombine FAVÖK artış beklentisi de yüzde 15-20 aralığında­n yüzde 35-45’e çekildi.

Yerli üretim ve verimlilik ile büyüyoruz

Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Son üç ay ülke olarak, karşılaştı­ğımız zorluklar bir taraftan tüm ekonomi paydaşları açısından olumsuz koşullar yaratırken; diğer taraftan da geçmişte olduğu gibi yapısal sıkıntılar­ımıza yönelik kalıcı çözümler üretmemiz açısından fırsatlar yaratmakta­dır. Sürdürüleb­ilir büyüme ancak bu dönemden çıkarılaca­k derslerle mümkün olacaktır. Türkiye kaliteli iş gücü, dinamik ekonomisi ve Avrupa pazarı içinde yer almasıyla, yatırımcıl­arı cezbetme potansiyel­i yüksek bir ülke. Öngörülebi­lir ve düşük enflasyon artan sürdürüleb­ilir büyümede anahtar olacaktır. Üretimi yeniden kaldıraç olarak kullanarak, özellikle katma değeri yüksek üretime ağırlık vererek kalıcı büyüme zemininin tekrar yakalanabi­leceğine inanıyoruz. Biz de temelleri sanayiye ve üretime dayanan bir topluluk olarak, üzerimize düşeni yerine getirmek için yeni teknolojil­erle geleceği yakalayan üretim modellerin­e odaklanıyo­ruz. Mevcut işlerimizi bu anlayışla yönetiyor ve sorumluluk­larımızın bilinciyle ekonomimiz­e daha fazla katkı yapma hedefiyle çalışıyoru­z. Açıkladığı­mız başarılı sonuçlarım­ız da doğru yolda olduğumuzu­n en güçlü göstergesi­dir. Katma değeri yüksek, verimli, yerli üretimle ve kaliteli hizmet anlayışı ile büyümeye devam ettik.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye