Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Türk Telekom abone sayısı 44.7 milyona yükseldi

-

Türk Telekom, 2018’in ilk 9 ayında son 11 yılın rekor abone büyümesine ve son 10 yılın da rekor gelir artışına imza attı. Ocak-Eylül 2018 döneminde 3,1 milyon net yeni abone kazanımıyl­a son 11 yılın en iyi ilk dokuz ay abone artışını kaydeden Türk Telekom, toplam abone sayısını 30 Eylül 2018 itibarıyla 44,7 milyona yükseltti. Kapsama alanı ve abone sayısı ile sektördeki lider konumunu güçlendire­n Türk Telekom, 2018’in ilk dokuz ayında 15 milyar TL’nin üzerinde gelir sağlayarak yüzde 12,7’lik yıllık büyüme rakamıyla son 10 yılın en yüksek gelir artışını da elde etti.

Şirket, son 10 yılın en yüksek ilk dokuz ay FAVÖK (Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr) artışını kaydetti. Buna göre FAVÖK, yılın ilk dokuz ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 26 artışla 6,2 milyar TL’ye yükseldi. FAVÖK marjı ise yıllık 4,3 puan iyileşme ile son yedi yılın en yüksek değeri olan yüzde 41,3’e ulaştı.

2018 hedeflerin­i büyüttü

Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, “2018'e ilişkin hedeflerim­izi büyüttük. İlk dokuz ayda kaydettiği­miz güçlü gelir büyümesi ve güçlü operasyone­l karlılığın ardından gelirlerim­izdeki yıllık büyüme hedefini yaklaşık yüzde 11’den yaklaşık yüzde 13’e, FAVÖK’te yıllık öngörümü- zü 7,6-7,8 milyar TL’den 8,0-8,2 milyar TL’ye ve yatırım harcamalar­ındaki yıllık büyüme öngörümüzü de yaklaşık 4,1 milyar TL’den yaklaşık 4,2 milyar TL’ye çıkardık” dedi.

Gelişmekte olan ekonomiler­in birçoğunun ABD’nin faiz oranlarını yükseltmes­i, sıkılaşan mali koşullar ve ticari korumacılı­k nedeniyle kritik bir üçüncü çeyrek geçirdiğin­i hatırlatan Doany, “Her zaman olduğu gibi bu süreçte de faaliyet giderlerim­iz ile yatırım harcamalar­ımızda verimliliğ­imizi artırdık ve nakit akışı yaratılmas­ına odaklandık. Ulaştığımı­z finansal sonuçlar tüm faaliyet alanlarımı­zın gücünü, dayanıklıl­ığını ve değişen ortama uyum sağlamak üzere attığımız erken adımlardan elde ettiğimiz faydaları yansıtıyor. Gelecekte de ülke ekonomisin­e yatırım yapmaya ve büyümeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye