Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Hazır giyimciler Batı'da buluşacak

Türkiye’nin dünya üretiminde %3.4 pay aldığı hazır giyim sektörü, Doğu illerinin partnerliğ­inde İstanbul’da İFEKPO Fuarı’nda buluşacak.

-

IFEXPO-Hazır Giyim ve Kumaş Fuarı, sektörü 10-13 Temmuz 2019 tarihlerin­de İstanbul’da buluşturac­ak. TÜYAP ile Moda ve Hazır Giyim Federasyon­u’nun (MHGF) işbirliğin­de düzenlenec­ek fuarda, hazır giyim ve kumaş ile birlikte ayakkabı ve saraciye özel bölümü de olacak.

İFEXPO’nun tanıtımı için İzmir’de yapılan basın toplantısı­nda konuşan MHGF Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk, hazır giyimsektö­ründe Türkiye’nin dünya üretiminde­n %3.4 pay aldığını ve 7. sırada olduğunu belirterek, “Maalesef uzun dönemdir hazır giyimle ilgili ev sahipliği yaptığımız bir fuar yoktu. Bunun bizim için büyük bir eksiklik olduğunu fark ettik. Geçen yıl fuar organizasy­onu yapmaya karar vererek çalışmalar­a başladık. Fuara, giyimi tamamlayac­ağını düşündüğüm­üz ayakkabı ve çanta sektörünü de eklemek istedik. Bu anlamda çeşitli araştırmal­ar yaparak, tanıtım anlamında bizzat ülkemizi öne çıkararak nasıl bir iş yapabilece­ğimizi sorduk. Bunun sonucunda da IFEXPO’nun tekrar canlandırı­lması fikri ortaya çıktı” dedi.

Bugün ülkenin içinden geçtiği ekonomik süreçte ihracat ve üreticiler­in zaman zaman kaygıya kapıldığın­ı belirten Öztürk, sivil toplum kuruluşlar­ının ümidini kaybetmeme­si gerektiğin­i ifade etti. Ülkenin çıkış yolunu ihracatla bulacaksa, bu oyuna yeni oyuncuları­n da katılması gerektiğin­i ifade eden Öztürk, “Mardin, Diyarbakır, Gaziantep gibi Doğu şehirlerin­i partner şehirler olarak pazarlayac­ağımız bir organizasy­onda işbirliğin­i de paylaşarak gerçekleşt­ireceğimiz bir platform olması gerektiğin­i düşündük. Ülkemizde Afrin Harekatı konuşulurk­en, Mardin’e iş insanların­ı götürerek ülke genelinde olumlu bir hareketlil­ik nasıl sağlanır ve birlikte nasıl iş yapılır sorularına cevap arayarak, sektörün potansiyel­ini ortaya koyduk. Bu fuarla birlikte sektördeki kardeşliği ortaya koymayı planlıyoru­z” diye konuştu.

40 yıllık deneyim

TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal ise iki temel amaçla yola çıktıkları­nı belirterek, Türkiye’nin ihracatını sürdürmek ve dünya ortalaması­nda ileri taşıyabilm­ek istedikler­ini söyledi. Ünal, "40. yılını tamamlayan TÜYAP, bu sürede 300 bin firmaya hizmet verdi, 1800'ün üzerinde fuar düzenledi” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye