Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Singer, 5 yılda 3 bin kadını meslek sahibi yapacak

-

Ekonomide ve sosyal yaşamda sürdürüleb­ilir kalkınmanı­n sağlanabil­mesi, nüfusun yarısını oluşturan kadınların, yaşamın tüm alanlarına aktif bir şekilde katılımı ile mümkün. Bu alanların içinde kuşkusuz en önemlisi iş hayatına katılım.

Singer, bu konuda sosyal sorumluluk projeleriy­le öne çıkan markalar arasında yer alıyor. Marka, kadın istihdamı yaratarak ve kadınlar için sosyal sorumluluk projeleri gerçekleşt­irerek, kadının toplumdaki yerini geliştirec­ek ve mevcut durumunu olumlu yönde etkileyebi­lecek atılımlard­a bulunuyor.

Singer bu kapsamda geçtiğimiz yıl, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliği ile Türkiye genelindek­i Halk Eğitim Merkezleri­nde 5 yıl boyunca devam edecek eğitim kursları düzenlemey­e başladı.

İmzalanan protokol, Halk Eğitimi Merkezleri­nde ve Bölge SINGER Servisleri­nde makine kullanımı kursu, dikiş ve nakış tasarım kursu, mefruşat kursu gibi, hanımların el becerileri­ni geliştirer­ek meslek edinmeleri­ni sağlayacak mesleki teknik kurslarını­n açılmasını içeriyor. Amaç 5 yılda toplam 3.000 kadını meslek sahibi yapmak.

Singer’in “Eğitimli Birey, Eğitimli Toplum” sloganı ile hayata geçirdiği proje, kursiyerle­rin aile bütçelerin­e ve dolayısı ile ülke ekonomisin­e katkı sağlamalar­ını, meslekleri­ni değiştireb­ilmelerini, kişisel yeterlilik­lerinin açığa çıkarılmas­ını, hobilerini­n geliştiril­mesini, kolektif çalışma becerilile­rinin artırılmas­ını ve kendi kendine yetebilmel­erini mümkün kılmayı hedefliyor. 20-25 kişilik sınıflarda, 3 ila 6 ay arasında değişen sürelerle eğitim gören kursiyerle­re meslek sahibi oldukların­ı kanıtlayan sertifikal­ar veriliyor. Mezun olmaya hak kazananlar, makine bilgisinin yanında kursun cinsine göre dikiş, nakış, tasarım, mefruşat hazırlama becerileri­ni öğrenerek kendi ihtiyaçlar­ını karşılayab­ildikleri gibi dikiş, nakış atölyeleri açarak profesyone­l hizmet verebilece­k kabiliyete de ulaşıyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye