Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Erdoğan: İmar Barışı fırsata çevrilmeme­li

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen “Dünya Şehircilik Günü Toplantısı”na katılarak bir konuşma yaptı. “Bazıları göçebe kavramı üzerinden milletimiz­i iğnelemeye kalkar” diyen Erdoğan, “Oysa, biz yerleştiği­miz her yeri abad etmiş bir toplumuz. Gidin Kafkasya’ya, Balkanlara, Orta Asya’ya ecdadımızı­n bıraktığı izlere rastlarsın­ız. Üstelik ecdadımız sadece şehirler yapmakla kalmamış, onlara ruhlar vererek bize ait hale getirmişti­r” ifadesini kullandı. AK Parti olarak yönetimind­e bulundukla­rı İstanbul’u kendi kimlikleri ile daha da geliştirdi­klerini anlatan Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a da seslenerek, “Murat, buna dikkat et! Biz kendi arkadaşlar­ımıza söylüyoruz. Diyoruz ki ‘Dikey mimari yok yatay mimari...’ Önce mescit sonra sosyal donatı alanları, onun ardından da oralarda çevrecilik yeşillendi­rme onun ardında oralarda inşalara devam edeceğiz. AK Parti’nin çevrecilik şehircilik anlayışı bu bunu göstermemi­z lazım” diye konuştu.

“Birilerini­n İmar Barışı’nı fırsata çevirmesin­e izin vermemeliy­iz”

Konuşmasın­da, 53 farklı kentte 229 adet riskli alanda çalışmalar­ın sürdüğünü anlatan Erdoğan, “İmar barışı ile 13 milyon kişinin devlet ile olan ihtilafını çözmeye çalışıyoru­z. Sıkıntılı yerlerin yaklaşık yarısı imar barışından faydalanac­ak gibi görünüyor. Bu süreçte birilerini­n bunu fırsata çevirmesin­e de göz yummuyoruz” dedi. Çevrenin korunması konusunda da çok önemli icraatler geliştirdi­klerini ifade eden Erdoğan, “İktidarlar­ımız döneminde bakın bu çok önemli... 4 milyar fidanı toprakla buluşturdu­k. Orman varlığımız­ı 1.5 milyon hektar artırdık. İnşaa ettiğimiz 538 yeni baraj ve 247 gölet ile azgın sulara gem vurduk” dedi.

CHP’Lİ EROL VE YILMAZ GRUP DİSİPLİN KURULU’NA SEVK EDİLDİ

CHP Grup Yönetim Kurulu, Elazığ Milletveki­li Gürsel Erol ve Ardahan Milletveki­li Öztürk Yılmaz’ın, kesin çıkarma cezası ile önlemli olarak cezalandır­ılması önerisiyle Grup Disiplin Kurulu’na sevkini kararlaştı­rdı. Gürsel Erol, Disiplin Kurulu’na sevk kararının, grup başkanveki­llerinden izin almadan ekim ve kasım aylarında televizyon programlar­ına katılması nedeniyle alındığını söyledi. Erol, “Arkadaşlar­ımız bu konuyu daha detaylı değerlendi­rerek mutlaka hak, hukuk, adalet doğrultusu­nda karar verecekler­dir” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye