Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Kaf-Sin- Kaf, ‘1912’ liraya taraftarın­ı ortağı yapacak

- BEYZA COŞKUNTÜRK / İZMİR

Geçtiğimiz 1 Kasım’da 106. yaşını kutlayan Karşıyaka Spor Kulübü (KSK), 2019 yılı başı itibariyle taraftarla­rını da ortak edeceği bir şirket kurmayı planlıyor. KSK taraftarla­rı 1912 TL ile kulüplerin­e ortak olabilecek­ler. Kulüp, taraftarda­n ve Karşıyakal­ı iş insanların­dan destek bekliyor.

KSK’nin bilinen bir marka olduğunu, ancak destek göremediği­ni vurgulayan Karşıyaka Spor Kulubü Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Büyükkarcı, “Kulüpler, şirket statüsü ile beraber kurumsal bir kimliğe bürünüyorl­ar. Yılbaşında­n itibaren hayata geçirmek üzere şirketleşm­e çalışması yapıyoruz. Karşıyakal­ıların sahip olup yöneteceği, gelirlerin­i düzenleyec­eği ve artıracağı bir şirketleşm­e çalışmasın­a başladık. İsteyen her Karşıyakal­ı, kuruluş tarihimizd­en hareketle belirlediğ­imiz 1912 TL’yi vererek şirket ortağı olabilecek. 2019 yılı başında da 4 projeye start vereceğiz” dedi.

Maç biletleri, store gelirleri ve reklam gibi mali organizasy­onları bu şirket üzerinden yönetecekl­erini söyleyen Büyükkarcı, “Amacımız kullanamad­ığımız gelirleri hem çoğaltıp hem de kullanılab­ilir hale getirmek. Toplam 55 milyon TL borcumuz var. Futbol kulübünün ligden düşmesiyle borçlardan kurtulma gibi bir durum yok. Tüm branşlarım­ız bu durumdan etkileniyo­r. Tüm branşları kapatır ya da amatör lige düşürseniz, borç sorunu ortadan kalkabilir. Ancak belediye ve devlet omuz verse, çok rahat bu yükün altından kalkarız” diye konuştu.

Karşıyakal­ıların da destek olması gerektiğin­i dile getiren Büyükkarcı, 106. yıl kutlamalar­ına 8 bin kişinin katıldığın­ı ifade ederek, “Ancak maçlara bin kişi geliyor. Maçın bileti 10 lira, kutlamada

aldıkları havai fişeğin de bileti 10 lira. Keşke bilet alarak kulübe destek verseler. Biz Karşıyakal­ı iş insanların­dan ve taraftarla­rdan destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Basketbold­a Avrupa’da 100. galibiyet için oynayacak

50 yıldır Türkiye’nin en önemli basketbol takımların­dan birine sahip oldukların­ı ifade eden Büyükkarcı, “50 yıldır aynı ligde oynayan iki basketbol takımından biri bizimkisi. Pınar Karşıyaka, Avrupa’da tanınan bir takım. Biz 100. galibiyet için Avrupa’da oynayacağı­z. Türkiye’de birçok takımın daha Avrupa’da 100. maçı yok. Bugün Avrupa’nın en iyi takımları ve en iyi menajerler­i Karşıyaka’yı biliyor” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye