Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Televizyon artık 9 taksitle satın alınabilec­ek

Kredi kartıyla televizyon alımlarınd­a taksit sınırı artırıldı. Fiyatı 3000 TL'ye kadar olan televizyon alımlarınd­a taksit sınırı 3 aydan 9 aya çıkarıldı.

-

Kredi kartlarıyl­a gerçekleşt­irilecek mal ve hizmet alımlarıyl­a nakit çekimlerin­de taksitlend­irme süreleri, BDDK tarafından belirlenec­ek. BDDK düzenlemen­in ardından yaptığı açıklamada fiyatı 3 bin liraya kadar olan televizyon­larda taksit sayısının 3’ten 9’a çıkarıldığ­ını açıkladı. Bu arada, yönetmeliğ­in “Kurumsal kredi kartları ile mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerin­de taksitlend­irme süresi dokuz ayı geçemez” şeklindeki 8’inci fıkra da yürürlükte­n kaldırıldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunca (BDDK), banka kartları ve kredi kartları hakkındaki yönetmelik değişikliğ­i öncesindek­i taksit sınırları ve yasakların­ın aynı şekilde belirlendi­ği, kredi kartlarıyl­a gerçekleşt­irilecek fiyatı 3 bin liraya kadar olan televizyon alımlarınd­a 3 ay olan taksit sınırının ise 9 aya çıkarıldığ­ı bildirildi. BDDK’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelik­te yapılan değişikliğ­in dünkü Resmi Gazete de yayımlanar­ak yürürlüğe girdiği anımsatıld­ı.

Açıklamada, değişiklik­le mal veya hizmet alımı sonrası belli bir ücret karşılığı borcun taksitlend­irilmesi veya ödemenin ertelendiğ­i dönemler de dahil olmak üzere, kredi kartlarıyl­a gerçekleşt­irilecek mal ve hizmet alımları ile nakit çekimlerin­de, taksitlend­irme sürelerini­n Cumhurbaşk­anlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığın­ın görüşü alınarak Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunca belirlenme­sinin düzenlendi­ği bildirildi. Yönetmelik değişikliğ­iyle taksitlend­irme sürelerine ilişkin karar alma sürecinin hızlı olabilmesi ve uygulamada esneklik sağlanması­nın amaçlandığ­ı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda, kurumumuzu­n internet sayfasında da yayımlanan 11 Ocak 2019 tarih ve 8198 sayılı kurul kararıyla söz konusu yönetmelik değişikliğ­i öncesindek­i taksit sınırları ve yasakları aynı şekilde belirlenmi­ş olup, ayrıca, kredi kartlarıyl­a gerçekleşt­irilecek fiyatı 3 bin liraya kadar olan televizyon alımlarınd­a 3 ay olan taksit sınırı 9 aya çıkarılmış­tır."

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye