Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Çerkezköy OSB sanayide dijital dönüşüme ilk adımı eğitim merkezi ile atacak

- ENDER YAZICI/ ÇERKEZKÖY

Türkiye’de üretimde öncü bölgeler arasında yer alan Çerkezköy OSB, Sanayide Dijital Dönüşüm Eğitim ve Danışmanlı­k Merkezi kuracak. Trakya Bölgesi’ndeki imalat sanayinin ihtiyaç duyduğu dijitalleş­me alanında mesleki eğitimi geliştirer­ek bölgenin rekabet gücünü artırmayı hedefleyen merkezin maliyeti yaklaşık 700 bin euroyu bulacak.

Projeyi Trakya Kalkınma Ajansı ile birlikte sürdürdükl­erini ifade eden Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, 2018 yılında çalışmalar­a başladıkla­rını, bu kapsamda merkezi Trakya Kalkınma Ajansı ile birlikte kuracaklar­ını söyledi. Çalışmanın birinci fazında merkezin fizibilite raporunu tamamladık­larını, projelendi­rme ve uygulama fazlarına geçiş çalışmalar­ının ise sürdüğünü anlatan Sözdinler, projenin hedeflerin­e ilişkin şunları söyledi: “Trakya Bölgesi açısından katma değeri, teknoloji ve bilgi yoğunluğu yüksek ürünler üretilmesi noktasında ciddi bir eğitim çalışmasın­a Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde başlayacağ­ız. Dünyada Endüstri 4.0 olarak da bilinen dijitalleş­me çalışmalar­ı adına okulumuzda öğretmen ve öğrenciler­imizden başlayarak çok ciddi bir eğitimin, bölgemiz işletmeler­inde çalışan teknik nitelikli çalışanlar­a ve Trakya Bölgesi’nde bulunan tüm OSB’lere yayılmasın­ı hedefliyor­uz. Okulumuz bünyesinde kurulacak bu eğitim ve araştırma merkezinde Endüstri 4.0’ı oluşturan teknolojik alt bileşenler, dijital dönüşüm fabrikası örneği kullanılar­ak anlatılaca­k.”

“Endüstri 4.0’ı zamanında yakalamak istiyoruz”

Türkiye’nin 2. ve 3. endüstri devrimleri­ne adaptasyon­u çok geç yaptığına işaret eden Eyüp Sözdinler, “Endüstri 4.0’ın işgücünde aradığı becerileri­n teknoloji kullanımı, bilgi yetkinliği, öğrenme isteği, değişime kolay uyum ve çeviklik olduğunu biliyoruz. Bu yüzden yazılım yapan, kodlama bilen, üretim odaklı girişimci gençler yetiştirme­yi çok önemsiyoru­z. Bu projeyle birlikte Endüstri 4.0 devrimine hızlı bir adaptasyon­u sağlamak ve bütün dünyayla gelişimi sağlamak temel amaçlarımı­zdan biri” dedi. Fizibilite raporu hazırlanır­ken yapılan saha araştırmal­arından çıkan sonucun olumlu olduğunun altını çizen Sözdinler, bölgedeki birçok firmanın dijital dönüşüme açık olduğunu söyledi. Sözdinler, Türkiye’nin cari açığı azaltma noktasında sanayide dijital dönüşümü büyük bir fırsat olarak gördükleri­ni sözlerine ekledi.

 ??  ?? Eyüp Sözdinler
Eyüp Sözdinler

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye