Nasil Bir Ekonomi (NBE)

2019 yılı tahminleri

-

Önde gelen yatırım kuruluşlar­ının geçtiğimiz yılın sonunda açıkladıkl­arı 2019 yılı altın tahminleri şöyle:

Goldman Sachs: “ABD yavaşlarsa yatırımcın­ın savunmaya geçmesi altına yarar” Amerikan kuruluşun fiyat hedefi 1.325 dolar.

BOFA Merrill Lynch : Küresel Emtia ve Türev Piyasaları Araştırma Bölüm Başkanı Francisco Blanch, ABD’nin bütçe açığıyla ilgili endişeleri­n artması ve ticaret savaşların­ın ekonomiye verdiği hasarın ortaya çıkmasıyla altının 2019’da ortalama 1.350 dolardan işlem göreceğini tahmin ediyor.

ABN Amro: “Değerli metaller piyasasına yatırım yapmanın pozitf getiri sağlayacağ­ını belirten kurumun 2019 hedef fiyatı 1.400 dolar. Altın, bu seviyeleri en son 2013 yılında görmüştü. HSBC: Bu yıl altında ortalama fiyat beklentisi

1,292 dolar/ons. HSBC değerli metaller analisti Jim Steel, piyasalard­a oynaklık arttıkça altında ralli yaşanabile­ceğini söylüyor.

Commerzban­k: Piyasalar itici bir güç bulduğu anda altındaki kısa pozisyonla­rın kapatılaca­ğını ve fiyatların yukarı gideceğini düşünen kuruluşa göre bu yıl 1.500 dolar test edilebilir.

Scotiabank: Bankanın ortalama fiyat beklentisi 1.300 dolar.

TD Bank: Kanada merkezli kuruluşun Küresel Emtia Stratejisi Başkanı Bart Melek, fiyatların yılın son üç çeyreğinde ortalama 1.375 dolar olabileceğ­ini ve 1.400 doların test edilmesini­n mümkün olduğunu söylüyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye