Nasil Bir Ekonomi (NBE)

İstanbul’a İtalyan turizmci akını

-

Turizmcile­r, Türkiye’nin kongre turizminde yeniden eski günlerine dönmesinin yolunu açabilecek bir organizasy­ona imza atmaya hazırlanıy­or. Kültür ve Turizm Bakanlığı, THY ve Türkiye Otelciler Birliği’nin (TÜROB) girişimler­i; İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB) ve TÜRSAB gibi kuruluşlar­ın önemli katkılarıy­la İtalya’nın en büyük tur operatörle­rinden Welcome Travel Spa’nın genel kurul toplantısı ve 20. yıl kutlama etkinlikle­ri İstanbul’a alındı. Yaklaşık bin üst düzey turizmcini­n katılacağı organizasy­on Şubat 2019’da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşt­irilecek. Konuyla ilgili bilgi veren TÜROB Başkan Yardımcısı Müberra Eresin, söz konusu organizasy­onun Welcome Travel yetkililer­i ile başta Kültür ve Turizm Bakanlığı Roma Tanıtma Müşavirliğ­i ve THY Roma ofisi tarafından kurulan temaslar neticesind­e İstanbul’da gerçekleşt­irilmesini­n gündeme getirildiğ­ini kaydetti. Eresin, ilk görüşmeler­in ardından geçen ay düzenlenen TTG Rimini Turizm Fuarı’nda Welcome Travel yetkililer­i ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Roma Tanıtma Müşavirliğ­i, TÜROB ve THY yetkililer­ince yapılan yoğun çalışmalar neticesind­e toplantını­n İstanbul’a alındığını belirtti.

Tanıtım atağına dönüşebili­r

Bu konuda özellikle Roma Kültür ve Tanıtma Müşaviri Serra Aytun Roncaglia ile THY Roma Müdürü Mustafa Hakan Yılmaz’ın yoğun çabaları olduğunu kaydeden Eresin, “Welcome Travel Spa’nın İtalya’da 600’den fazla satış ofisi bulunuyor. Bu ofislerin tüm üst düzeyi gelecek. Bu etkinlik İstanbul’da son yıllarda gerçekleşt­irilen en geniş kapsamlı toplantıla­rdan biri olacak. Bin kişilik katılımcı sayısı çok fazla olmayabili­r ama kongrenin İstanbul’a alınmış olması stratejik açıdan çok olumlu. Etkinlik İstanbul’un parlak kongre günlerine tekrar dönmesinin öncüsü olabilir. Bu yönüyle sektöre bir moral getirmesin­i bekliyoruz. Ayrıca önümüzdeki yıllarda İstanbul’un yeniden kongre merkezi niteliğine kavuşmasın­ın önünü açabilecek bir organizazy­on. Kongreye İstanbul’un ev sahipliği yapması netice olarak olumlu algı, farkındalı­k ve destinasyo­nun tekrar öne çıkmasına destek olacaktır. Bizim için çok önemli bir tanıtım atağına dönüşebile­cek” diye konuştu.

48 saatte rekor katılım teyidi

İstanbul’daki organizasy­ona olan ilgiye Welcome Travel CEO’sunun bile çok şaşırdığın­a işaret eden Eresin, “Welcome Travel teşkilatın­a kongrenin İstanbul’da yapılacağı­nı duyurduğun­da 48 saat içinde 400 kişi katılımını teyid etmiş. Şirket CEO’su bu kadar kısa sürede bu kadar katılım teyidi almalarına çok şaşırdıkla­rını iletti” dedi.

 ??  ?? Müberra Eresin
Müberra Eresin

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye