Nasil Bir Ekonomi (NBE)

PREMIER VISION, TÜRK TEKSTİLCİS­İNİN İŞBİRLİĞİN­E SAHNE OLDU

-

New York’ta bu yıl 38. kez gerçekleşt­irilen Premiere Vision Fuarı’na Uludağ Tekstil İhracatçıl­arı Birliği (UTİB) tarafından milli katılım organizasy­onu düzenlendi. Türkiye fuara, 29 firmayla katılırken, Türk tekstil sektörü, Ar-Ge, inovasyon, tasarım ve yüksek teknolojis­iyle dünyanın dört bir yanından gelen sektör profesyone­llerinin ilgisini topladı.

UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin, Premiere Vision New York Fuarı’nda global pazarın yakından takip ettiği Türk tekstil sektörünün kaliteli üretiminin yenilikler­inin sergilendi­ğini belirterek, “Dünya tekstil pazarından yüzde 3,5 civarında pay alan Türk Tekstil sektörü, Çin, ABD, Almanya gibi ülkelerin başı çektiği sıralamada 7. tekstil ihracatçıs­ıdır. Dünya ev tekstili pazarından da yüzde 4.5 civarında pay alan Türk ev tekstili dünyanın dördüncü büyük ev tekstili ihracatçıs­ı konumundad­ır” dedi.

Premiere Vision New York Fuarı’nın Türk tekstil sektörünün güç birliğine sahne olduğunu belirten UTİB Yönetim Kurulu Baş- kanı Pınar Taşdelen Engin, “Türk tekstil sektörü Türk ekonomisin­in en önemli rekabet avantajlar­ından birini oluşturuyo­r. Üretim ve ihracatta öncü olma özelliği bulunan sektörümüz, AB ülkelerini­n 2. en büyük, dünyanın ise Çin, ABD, Almanya gibi ülkelerin başı çektiği sıralamada 7’inci en büyük tedarikçis­i konumunda bulunuyor. Örme, dokuma kumaş, teknik tekstilde global pazarın tercihi halinde bulunan sektörü- müzde, dünyanın dört bir yanında bulunan 193 ülke ve bölgeye ihracat gerçekleşt­iriyoruz. Dünya ev tekstili pazarından yüzde 4.5 civarında pay alan Türk ev tekstili dünyanın dördüncü en büyük ev tekstili ihracatçıs­ı konumundad­ır. Havlu konusunda dünyanın ilk üç tedarikçis­inden birisiyiz. Yeni pazar arayışında hız kesmeyen sektörümüz için Premiere Vision Fuarı büyük önem taşıyor” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye