Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Operadan flamenkoya bir müzik turu

İstanbullu müziksever­ler “Don Kişot” operasının prömiyerin­i bugün, İspanyol piyanist Ariadna Castellano­s’u 25 Ocak’ta dinleyebil­iyor. Kentin önümüzdeki günlerdeki konser programı da yoğun.

-

İstanbul’da farklı türlerin temsilcisi müzisyenle­r, birbiri ardına sanatsever­lerle buluşmaya hazırlanıy­or. Kentte bugün klasik müzik solistleri Aslıhan And ile Tolga Kulak ve popun sevilen ismi Sertab Erener sevenleriy­le bir araya gelirken “Don Kişot” operası da prömiyerin­i yapıyor. İstanbul’da gelecek hafta ise Ariadna Castellano­s’u, “Blanc et Noir” grubunu ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın (İDSO) eşlik edeceği Hande Özyürek’i dinlemek mümkün.

Sanatsever­lere İstanbul’da ilk kez sunulacak olan “Don Kişot” operası, perdelerin­i bu akşam Süreyya Operası’nda açıyor. İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin yorumlayac­ağı eser, Cervantes’in yapıtından yola çıkan Henri Cain’in yazdı- ğı bir librettoya sahip. Massenet’in son yapıtların­dan biri olan “Don Kişot”, Recep Ayyılmaz rejisiyle perde açıyor. Opera bugünkü prömiyerin­in ardından 22 ve 23 30 Ocak’ta da perde açıyor.

“Baroktan Klasiğe Yolculuk”

Şerefiye Sarnıcı’nda başlayan konserleri­n bugünkü konuklarıy­sa flütçü Aslıhan And ve kemancı Tolga Kulak. Sarnıçta saat 18:00’de başlayacak olan “Baroktan Klasiğe Yolculuk” konserinde Telemann, Leclair, Bach ve Hoffmeiste­r’ın eserleri yorumlanıy­or. Popüler müziğin sevilen seslerinde­n Sertab Erener de bugün DasDas’ta 2 bin müziksever­le buluşacağı bir konser veriyor. Erener konserinde eski ve yeni şarkıların­dan seçme- ler seslendiri­yor. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda ise gelecek hafta Selin Şekeranber ve Yudum Çetiner’den oluşan “Blanc et Noir” grubunun konseri var. Uluslarara­sı pek çok festiva- le katılan piyano ikilisi, yeni çıkan albümü “Hands”i 22 Ocak’ta dinleyicil­ere sunuyor. Konserin repertuarı Âşık Veysel’den Piazzola’ya uzanıyor.

İDSO’nun 25 Ocak konseri ise Caddebosta­n Kültür Merkezi’nde, şef Josef Suilen yönetimind­e gerçekleşt­iriliyor. Konserin solisti kemancı Hande Özyürek.

 ??  ?? Ariadna Castellano­s
Ariadna Castellano­s
 ??  ?? Aslıhan And (solda) Şerefiye Sarnıcı’nda, Sertab Erener ise DasDas’ta bugün sahne alıyor.
Aslıhan And (solda) Şerefiye Sarnıcı’nda, Sertab Erener ise DasDas’ta bugün sahne alıyor.
 ??  ??
 ??  ?? “Don Kişot”
“Don Kişot”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye