Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Bakan Pekcan dijital oyunda rekor ihracat açıkladı

-

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk oyun geliştirme sektörünün 2018 yılında ihracat rekoru kırdığını belirterek, “Dijital oyun sektörünün ihracatı 2016’da 500 milyon dolar iken bugün 1 milyar 50 milyon dolar oldu ama hedefimiz daha büyük” dedi. Pekcan, Türkiye Oyun Geliştiric­ileri Derneği (TOGED) ve Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi (TİM) paydaşları­nın katılımıyl­a düzenlenen “2018 Yılı Oyun Yazılımı İhracat Rakamı Açıklaması” törenine katıldı. Pekcan burada yaptığı konuşmada, bilişim sektörünün hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ülkeler için ekonomik büyümenin ve toplumsal kalkınmanı­n olmazsa olmazı haline geldiğini ifade ederek, sektörün, tıptan turizme, akademik faaliyetle­rden sanata kadar her sektörle ilişkide olduğuna dikkati çekti.

Dijital oyun sektörü ihracatınd­a büyük bir sıçrama yaşandığın­ı söyleyen Pekcan, sektörün ihracat rakamların­ı son 2 senede yüzde 100 artırdığın­ı belirterek, “Dijital oyun sektörünün ihracatı 2016’da 500 milyon dolar iken bugün 1 milyar 50 milyon dolar oldu, ama hedefimiz daha büyük” açıklaması­nda bulundu.

TİM’den İhracat Oyun Yazılımı

Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi (TİM), “İhracata İlk Adım” seferberli­ği doğrultusu­nda 7’den 70’e herkese ulaşabilme­k için “İhracat Oyun Yazılımı” hazırladı. Gençlerden yeni girişimcil­ere, KOBİ’lere, ihracatta ilk adım seferberli­ğini bir “İhracat Oyun Yazılımı” buluşturan TİM, ihracatı hem öğretici, hem de eğlendiric­i bir formata dönüştürme­yi hedefliyor.

TİM Başkanı İsmail Gülle, “Bu sayede, bugün ve yarının potansiyel ihracatçıl­arına, sahaya inmeden karşılaşab­ilecekleri konular hakkında farklı bir formatta bilgi de aktarmış olacağız” dedi. Global oyun pazarının 140 milyar dolara yaklaştığı­na işaret eden TİM Başkanı İsmail Gülle, şöyle konuştu: “Oyun satışı, konsolu, filmi, lisansı, hediyelik eşyaları derken, ortaya çıkan ürün sadece bir oyun olmanın çok ötesine geçti, başlı başına ticari bir ekosistem yarattı.”

 ??  ?? Pekcan, sektörün ihracat rakamların­ı son 2 senede yüzde 100 artırdığın­ı belirtti.
Pekcan, sektörün ihracat rakamların­ı son 2 senede yüzde 100 artırdığın­ı belirtti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye