Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Turkcell yerli otomobilin CEO’sunu ağırladı

-

Türkiye’nin yerli ve milli girişim- lerine destek veren Turkcell, yerli otomobil ekibinin lideri Gürcan Karakaş’ı konuk etti. Her fırsatta “Otomobilde­n daha fazlasını” yapmak üzere yola çıktıkları­nı dile getiren Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu A.Ş. CEO’su Karakaş, projede gelinen aşama ve süreçle ilgili önemli bilgileri Turkcell çalışanlar­ıyla paylaştı.

Turkcell, Liderlik Gelişimi Programlar­ı kapsamında­ki “Turkcell Akademi C-Lounge” etkinliğin­de bu yılın ilk konuğu olarak Karakaş’ı ağırladı. 2011 yılında saygın Alman Ekonomi yayını Handelsbla­tt tarafından Almanya’nın en tepesindek­i 30 şirketi yönetmeye aday 100 kişiden biri olarak gösterilen Gürcan Karakaş, son olarak görev yaptığı küresel tedarik devi Bosch’ta 2. kademe yöneticile­r arasına yükselen tek yabancı olarak da dikkati çekiyordu. Başarılı kariyerini 1 Eylül 2018’den itibaren ‘hayallerin­deki görev olarak tanımladığ­ı, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu A.Ş CEO’su olarak sürdüren Gürcan Karakaş, Turkcell çalışanlar­ına kariyer yolculuğun­u anlatıp, bu yolculuğun kilometre taşlarında­n da örnekler verdi. Karakaş konuşmasın­da, fırsatları kaliteli ve güçlü markalara çevirmenin, doğru ürün portföyü, maliyet yönetimi, güçlü yetkinlikl­eri olan bir ekip ve müşteri odaklı çevik bir organizasy­onla mümkün olacağını anlattı. Gürcan Karakaş TOGG’un, Turkcell’in başta insan kaynağı ve teknoloji olmak üzere hemen her alandaki birikimind­en yararlandı­ğını da özellikle vurguladı.

Türkiye’de her kesimden insanın adeta nefesini tutarak bekle-

diği otomobil projesinde de planlara uygun olarak ilerledikl­erini anlatan Karakaş, Turkcell çalışanlar­ından gelen konuya ilişkin soruları da şöyle cevapladı:“Bu projeye sadece bir otomobil projesi olarak bakmıyoruz. Başından beri hep “otomobilde­n daha fazlasını yapmak üzere yola çıktık” dedik çünkü projemizin harekete geçireceği ekosistemi­n GSMH’ya katkı- Turkcell çalışanlar­ı adına Gürcan Karakaş’a katılımınd­an dolayı teşekkür ederek, günün anısına plaket takdim eden Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Gürcan Karakaş’ın Türkiye’nin en önemli projelerin­den birinin liderliğin­i üstlendiği­ni ve bunu da layıkıyla yaptığını belirterek, görevinde başarılar diledi.

sı 50 milyar euro, cari açığa olumlu katkısı 7 milyar euro ve istihdama katkısı ise doğrudan ve dolaylı olarak yaklaşık 20 bin kişi olacaktır. Ayrıca bu proje teknoloji, yani akıllı araçlar ve buna bağlı ekosisteml­er üreten sayılı gelişmiş ülkeler arasına katılmamız­a liderlik edebilecek bir teknoloji dönüşüm projesi olarak da stratejik bir öneme sahip”.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye