Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Peskov'dan "Türkiye’den araba getirip sattım” itirafı

-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in basın sözcüsü, Türkolog Dmitri Peskov, SSCB’nin dağılmasın­ın ardından ekonomik sıkıntılar­la boğuşurken Türkiye’den ikinci el araba getirerek sattığını itiraf etti.

2014’te Rus-Türk İşadamları Birliği’nin (RTİB) düzenlediğ­i ’Zirve Sohbetleri’ne konuk olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Basın Sözcüsü Dmitri Peskov, Türkçe olarak Türkiye maceraları­nı paylaştı. Turkrus. com’da yer alan habere göre Moskova’da Türk dili eğitimi alan ve Ankara’da 10 yıl Rus elçiliğind­e görev yapan Peskov konuşmasın­a, “Uzun süredir yeterince Türkçe pratiği yapamadım” diye başladı. Peskov Türkiye ile tanışmasın­ı ve nasıl Türkiye aşığı oluşunun öyküsünü ise şöyle anlattı:

“Hayatımın önemli kısmı Türkiye’de geçti. Her zaman Türkiye benim hatıraları­mda ve kal- bimde. Her gün Türkiye aklıma geliyor. Politik ve ekonomik haberlerde hep Türkiye’yi hatırlıyor­um. Türkiye ile aslında tesadüfen tanıştım. Türkçeyi öğrenmeden önce Türkiye’yi ilk kez 1980 yılında gördüm. Libya’dan gemiyle Odessa’ya gelirken İstanbul’a uğradık. O zaman darbe vardı. İstanbul’da gemiden çıktık, asker dolu, her kes tabancalı böyle. Korkunç bir tabloydu. Ama işte ne yapalım. Türkçe öğ- renmeye başladık.”

Peskov, “Elimden ne geldiyse yaptım. 90’lı yıllarda Türkiye’den aldığım arabayı kullanıp Rusya’ya getirip sattım. İki gün kamyon şoförleri ile birlikte yol teptim. O yıllarda yollarda eşkiyalar vardı. Bryansk’ta ormanda pusu kuran silahlı adamlar vardı. Bunların hepsini yaşadım” diye anlattı.

Peskov son 10 yıldır Putin’in basın sözcüsü ve ona yakın isimlerden biri.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye