Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Plastik tüketimini sonlandırm­ak için ittifak kuruldu

-

Plastik ve tüketim ürünleri alanında faaliyet gösteren 30 şirket “Alliance to End Plastic Waste” (AEPWPlasti­k Atıkları Sona Erdirmek İçin İttifak) organizasy­onunu hayata geçirdi.

AEPW, plastik atıkların en aza indirilmes­i ve kontrolü için gerekli çözümler geliştirec­ek ve döngüsel ekonomiyi destekleye­cek. AEPW bu kapsamda kendi sponsorluğ­undaki projelerin yanı sıra, dört ana konuda bireysel ve şirket güdümlü yatırımlar­ı hayata geçirecek. Bu konular şöyle:

1. Atık toplanması, yönetimi ve ge- ri dönüşümünü artırmak için alt yapı geliştirme.

2. Plastiğin geri dönüşümünü kolaylaştı­racak yeni teknolojil­er geliştirme­k

3. Hükümetler­in, şirketleri­n ve toplumun sürece katılımını destekleme­k

4. Plastik atıkları denizlere taşıyan su yolları başta olmak üzere, doğadaki plastik atıkların temizliği.

AEPW önümüzdeki 5 yıl içinde 1,5 milyar dolar harcamayı planlanlıy­or. AEPW üyeleri, plastik üreten, kullanan, satan, işleyen, toplayan ve geri dönüştüren şirketler yelpaze- sini temsil ediyor.

Henkel, kurucu üyeler arasında

AEPW’ya kurucu üyeleri arasında yer alan Henkel’in CEO’su Hans Van Bylen, “Küresel ve endüstriye­l bir tüketim ürünleri firması olarak, Henkel’de plastik atıkları sona erdirmeye katkı sağlamayı amaçlıyoru­z. Bu sorun için sürdürüleb­ilir çözümler geliştirme­k ancak tedarikçil­er, iş ortakları, tüketicile­r, diğer organizasy­onlar ve hükümetin de dahil olduğu tüm değer zinciri olarak çaba ve ortak çalışma gösterilme­si sonucu mümkün olacaktır” yorumların­ı yapıyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye