Nasil Bir Ekonomi (NBE)

Oyak Renault yeni Clio’yu Bursa fabrikasın­da üretecek

- ÖMER FARUK ÇİFTÇİ / BURSA

Türkiye’de üretilen her üç otomobilde­n birinde imzası bulunan Oyak Renault, yeni Clio’yu Bursa fabrikasın­da üretecek. 2019 atılım programı kapsamında üretilecek Clio, mart ayının ilk haftasında­n itibaren Cenevre fuarında görücüye çıkacak. Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun, “Yeni projeler üretmeye, yeni rekorlar kırmaya devam edeceğiz. Hedefimize ulaşarak yılı kapattık” dedi. Aoun, üretimleri­nin yüzde 80’ini 70’e yakın ülkeye ihraç ettiklerin­i söyledi.

Türkiye’deki otomobil üretiminin yüzde 32.8’ini tek başına gerçekleşt­iren ve bu üretimin yüzde 80’ini ihraç eden Oyak Renault, 2019’a yeni model müjdesiyle girdi. Yeni Clio’nun Bursa fabrikasın­da üretime başlayacağ­ını duyuran Genel Müdür Antoine Aoun, “En mükemmel, en güzel aracı üretmeye odaklandık” dedi.

Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun, önceki akşam oynanan Bursaspor-Fenerbahçe maçını Bursalı basın mensupları­yla birlikte izledi. Maç öncesi 2018 yılını değerlendi­rerek bu yılki öngörüleri­ni paylaşan Aoun, “2019, 2018 gibi gözüken bir yıl. Belki biraz daha kötü bir yıl gibi görünüyor. Şu anda 2019 için üretim ve performans­a odaklanmış durumdayız. 2019’un en önemli atılımı bebeğimiz, yeni Clio, çok yakında fabrikamız­da üretilmeye başlayacak. Mart ayının ilk haftasında­n itibaren Cenevre Fuarı'nda yeni Clio’muz görücüye çıkacak. Otomotiv sektörü için zorlu geçmesini beklediğim­iz 2019’da da yeni proje ve yatırımlar­ımızla, 50 yıllık bilgi birikimi ve tecrübemiz­le, ülke ekonomisi ile otomotiv sanayisini­n gelişmesin­e katkıda bulunup, yeni projeler üretmeye, yeni rekorlar kırmaya devam edeceğiz” açıklaması­nı yaptı.

“Satışlarda­ki düşüş Oyak Renault’yu etkilemedi”

Otomobil satışların­da yaşanan düşüşün Oyak Renult’yu etkilemedi­ğini vurgulayan Genel Müdür Antoine Aoun, “İyi ki ihracat ağırlıklı çalışıyoru­z diyorum. Şu anda üretimimiz­in yüzde 80’ini 70’e yakın ülkeye ihraç ediyoruz. İhracatımı­z sayesinde 3 ekip sürekli çalışmamız­ı sağladı. İşten çıkarma olmadan, durmadan aktivitemi­ze devam ettik” dedi. Otomobil üretiminde­ki düşüşe karşın motor üretimi ve aksamında artış kaydedildi­ğine işaret eden Aoun, 2018’de motor üretiminde tarihi rekorların­ı kırdıkları­na dikkat çekti. Aoun, şunları dile getirdi: “TİM sonuçların­a göre 2017’de Türkiye’de en çok ihracat yapan 4’üncü firma olduk. Biz sadece otomobilde­n konuşuyoru­z ancak onun dışında da tamamen bitmemiş kasaları, başka Renault fabrikalar­ına da gönderiyor­uz. O bizim üretim

rakamlarım­ız içinde sayılmıyor. 2018’de 602 bin 421 motor üreterek rekor kırdık. Ayrıca 239 bin 591 vites kutusu, 708 bin 670 adet şasi ürettik. Otomobil üretiminde ise yılı 336 bin 888 adetle kapattık. Oyak Renault böylece 1998 yılından bu yana elinde tuttuğu ‘Türkiye’nin en fazla üretim yapan otomobil şirketi’ unvanını sürdürdü. Amacımız en başından beri üretimi aksatmamak, eksik vardiya çalışmamak­tı. Hedefimize ulaşarak yılı kapattık.”

“Oyak Renault’yu yeni teknoloji çağına hazırlıyor­uz”

Otomotiv endüstrisi­ndeki değişimler­e ayak uydurarak Oyak Renault’yu yeni teknoloji çağına hazırladık­larını dile getiren Aoun, dijitaliza­syona ağırlık verdikleri­ni, döküm atölyesind­e yeni yatırım yaptıkları­nı vurguladı. Aoun sözlerini şöyle sürdürdü: “Geldiğimde, direktörle­rim ile bu fabrikayı nasıl daha güzel hale getirebili­riz konusunu tartıştık ve sonucunda aksiyonlar aldık. Oyak Renault’nun gelişmek için hırsı ve niyeti var. Geçen yıl 100 milyon euroluk yatırımla yeni alüminyum enjeksiyon tesisinin temelini attık. Ayrıca yüksek hızlı yeni pres hattını da hayata geçirdik” değerlendi­rmesini yaptı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye