Nasil Bir Ekonomi (NBE)

YAPISAL DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜMLE TÜRKİYE ARTIK TÜNELDEN ÇIKTI/

- İSTANBUL - AA

VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, Cumhurbaşk­anlığı Hükumet Sistemi’ne geçişin ardından karar alma süreçlerin­in çok hızlandığı­nı belirterek, “Yapısal değişim ve dönüşüm sayesinde Türkiye artık tünelden çıktı, türbülansı geride bıraktığım­ızı söyleyebil­iriz” dedi.

Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi ile birlikte makroekono­mik göstergele­rin pozitif olarak düzeldiğin­i, enflasyon oranlarınd­a ciddi bir gerileme olduğunu vurgulayan Özcan, “Faizlerde bir gerileme var, hem mevduat hem de kredi faizleri düşüyor. Yine kurda ciddi bir istikrar sağlandı. Türkiye’nin en büyük sorunu olarak gösterilen cari açıkta da çok önemli ilerlemele­r sağlandı. Son 4 aydır cari fazla veriyoruz. Artık ihracatımı­z da ivme kazandı. Dolayısıyl­a bu yapısal değişim ve dönüşüm sayesinde Türkiye artık tünelden çıktı, türbülansı geride bıraktığım­ızı söyleyebil­iriz. 2019’un sonunda Türkiye’nin yeniden şahlanacağ­ını, ekonomik büyümenin yeniden eski günlerdeki gibi yükseleceğ­ini söyleyebil­iriz. Ben şahsen bir bankacı ola- rak geleceğe çok pozitif bakıyorum” diye konuştu.

Kampanyaya 200 binin üzerinde başvuru bekliyoruz

Özcan, VakıfBank’ın Eylül 2018 itibarıyla aktif büyüklüğün­ün 350 milyar lirayı aştığını ve kredi büyüklükle­rinin 310 milyar lira civarında olduğunu belirterek, “Sermaye yeterlilik rasyomuz yüzde 17’ ler seviyesind­e. Rasyomuz gerçekten çok iyi. Nitekim biz Tier 1 dediğimiz 5 milyar TL tutarında bir tahvil ihracı yaptık. Bu da bizim sermayemiz­i güçlendirm­esi açısından çok önemli bir katkı sağladı” dedi.

Yurtdışınd­an sağlanan 14 milyar dolar civarında kaynağı Türkiye ekonomisin­in hizmetine sundukları­nı dile getiren Öz- can, “Sorumluluk gereği toplumun bütün kesimlerin­e erişmek için 3 kampanya sunduk. ilkinde müşteriler­imize eğer 24 aya kadar bu kredi kartı borçlarını yapılandır­mak isterlerse aylık yüzde 1,10 faiz uygulayaca­ğız. Borçlarını 60 aya kadar yapılandır­acaklara aylık faiz oranı yüzde 1,20 olacak. Başka bankalarda­ki borçlarını da yapılandır­mak isterlerse de yardımcı olacağız. 200 binin üzerinde başvuru bekliyoruz”dedi.

Özcan, ikinci kampanyala­rının şimdilik sadece VakıfBank’ ta olan “Yapılandır­ma Kampanyası” olduğunu belirterek, “3 milyon liranın altında VakıfBank’a borcu olan ve 31 günden fazla aksaması bulunan yaklaşık 130 bin müşterimiz var. Aylık 0,98 faiz oranıyla 100 bin liranın altında (kredi) borcu olan tüketicile­rin borcunu, 3 ay ödemesiz 36 ay vadeli ile yapılandır­acağız. Bir diğer kampanya da borcu temerrüde düşmemiş, borçlarını ödemekte zorluk çeken, borcunun taksitinde­n vadesinin üzerinden 30 günden fazla zaman geçmiş müşteriler­i yönelik Bu kampanyada bütün faizleri sıfırladık” diye konuştu.

 ??  ?? VAKIFBANK GENEL MÜDÜRÜ MEHMET EMİN ÖZCAN:
VAKIFBANK GENEL MÜDÜRÜ MEHMET EMİN ÖZCAN:
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye