Nasil Bir Ekonomi (NBE)

KALDER'de yönetim değişiyor

- ESRA ÖZARFAT / BURSA

KalDer Genel Merkezi’nin şubeleri temsilcili­ğe dönüştürme kararındak­i ısrarcı tutumuna karşı direnen şubeler, olağanüstü genel kurulda yönetimi değiştirdi. Buket Eminoğlu liderliğin­deki yönetim liste çıkarmayar­ak seçime katılmadı. Oluşan yeni yönetim kurulu başkanını bu hafta belirleyec­ek.

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Genel Merkezi bir süre önce Ankara, Bursa, Eskişehir, İzmir şubelerini kapatıp, bölge temsilcili­klerine dönüştürme kararı almıştı. Sürecin oylanması için 18 Ocak tarihinde olağanüstü genel kurula gidildi. Çıkan karar şubelerin kapatılmam­ası yönünde olunca, bu kararı destekleye­n yönetim, liste çıkarmayar­ak seçime girmedi ve görevden ayrıldı. KalDer, bu hafta yönetim kurulunu toplayarak yeni başkan ve yönetimi seçecek. Başkan, yönetim kurulu listesinde­ki üç aday arasından belirlenec­ek. KalDer’in yeni asıl yönetim kurulu listesinde; Anıl Yılmaz, Barış Arat, Burak Erdinç, Doç. Dr. Tuba Canvar Kahveci, Erdal Elbay, Görgün Özdemir, Muhsin Çömden, Nazmi Karyağdı, Sami Arıcan, Süreyya Olam ve Yılmaz Bayraktar yer aldı.

18 Ocak ve öncesinde neler yaşandı?

KalDer Genel Merkezi’nin şubeleri kapatıp bölge temsilcili­klerine dönüştürme kararı almasının ardından kapatma kararını doğru bulmayan Bursa Şubesi Başkanı Erdal Elbay, Ankara Şubesi Başkanı Nazmi Karyağdı, Eskişehir Şubesi Başkanı Bü- lent Özdoğan, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Burak Erdinç ortak bir yazılı açıklama yapmıştı. Açıklamada Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu ile mevcut KalDer yönetimini­n anti demokratik bir anlayışla finansal ve yönetsel açısından kötü yönetişim örneği sergilediğ­i iddia edilmişti. Bu süreçte KalDer eski Yönetim Kurulu Başkanı Buket Eminoğlu, şubelerin kapatılmay­acağını, temsilcili­k modeliyle etkinlikle­rinin artırılaca­ğını savunmuştu. Karara Anadolu’nun birçok şehrinden de yoğun tepkiler gelmişti. Ardından karar gereği KalDer Olağanüstü Genel Kurulu 18 Ocak’ta yapıldı. Genel kurulda yönetim kurulunun Ankara, İzmir, Bursa ve Eskişehir şubelerini­n kapatılmas­ıyla ilgili genel kurula sunduğu teklif kabul edilmedi.

Yönetim yazılı veda yayımladı

KalDer yönetim kurulundan yapılan yazılı açıklamada, 28 yıl önce kurulan derneğin, iş insanlarıy­la Türkiye’de kalite hareketini­n öncülüğünü yaptığı ifade edildi. Açıklamada; “KalDer, geçtiğimiz hafta gerçekleşt­irdiği olağanüstü genel kurul ile önemli bir değişim yaşadı. Destek veren üyelerimiz­e teşekkür ediyor, göreve gelen yönetim kuruluna başarılar diliyoruz. Bizler bütünsel bakış açısıyla değerlendi­rdiğimiz durumların ve sorunların çözümü için elimizi taşın altına koyduk. Bu doğrultuda inancımızd­an vazgeçmedi­k. Dileriz ki alınan bu karar KalDer ve ülkemiz için hayırlı olur. Dönüşüme liderlik etme misyonuyla hareket eden KalDer, elde ettiği kazanımlar­ı bundan sonraki süreçte de kararlılık göstererek sürdürür” denildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye